Ostali sportovi

Otpala Senna Ušić - Jogunica

Ante Dubravac • srijeda, 21.09.2011.
Otpala Senna Ušić - Jogunica

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija završila je s pripremama za Europsko prvenstvo koje u petak, 23. rujna počinje u Italiji i Srbiji.

Nakon velikih problema unutar saveza i ostavke izbornice Irine Kirilove završni dio priprema za Europsko prvenstvo naše odbojkašice su odradile u Daruvarskim toplicama pod vodstvom Damira Jurka.

Prije puta u talijansku Monzu izbornik je objavio da s momčadi ne putuju Matea Ikić, Antonija Kaleb i Senna Ušić - Jogunica: "Senni se upalio živac tjemene kosti što izaziva veliku glavobolju, pa je pod sedativima," izjavio je Jurka za Vjesnik i dodao: "Ona je jedna od najboljih napadačica na svijetu i suvišno je opisivati koliko će nam nedostajati."

POPIS IGRAČICA ZA EP

Jelena Alajbeg, Hana Čutura, Paola Došen, Marijeta Draženović, Ilijana Dugandžić, Biljana Gligorović, Nikolina Kovačić, Ivana Miloš, Maja Poljak, Sanja Popović i Mira Topić.

Već ranije je izbornik rekao da je cilj prolazak grupe u kojoj se osim naše reprezentacije nalaze još Italija, Turska i Azerbajdžan, a ni ozljeda najbolje igračice nije promijenila njegovo mišljenje: "Zadovoljio bi me prolaz u drugi krug, a to je i realno ne bude li novih ozljeda. Tu je i element sportske sreće, koji je uvijek poželjan."

Za vrijeme priprema naša reprezentacija je doživjela četiri poraza. Poljska i Rusija si bile bolje s 3:2 dok je Srbija dva puta slavila s po 3:0: "Igrali smo protiv jakih reprezentacija iz samog svjetskog vrh. Zadovoljan sam s obzirom na uvjete u našoj odbojci koji nisu najbolji," zaključio je.

Prvi susret naše odbojkašice igraju 23. rujna s početkom u 20.30 sati protiv reprezentacije Italije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.09.2011. u 16:50
    Bit će teško u drugi krug, ali ne dajte se. Ajmo, cure!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 20:52
    nažalost naše cure će biti kanta za napucavanje na europskom prvenstvu,situacija u našoj odbojci je katastrofalna.Žao mi je Irine Kirilove koju su luđaci u našem savezu tako zeznuli i zavalili da je to sramotno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 20:43
    Šteta, isam ni znao da su došle u Daruvar...
    Obrisan korisnik