Nogomet

Video: Porto i Benfica podijelili bodove

Mišo Gulić • subota, 24.09.2011.
Video: Porto i Benfica podijelili bodove
Foto: EPA

U okviru šestog kola portugalske Primeire, na stadionu Dragao u Portu, odigran je najveći derbi portugalskog nogometa u kojem su Porto i Benfica, nakon sjajnih 90 minuta, podijelili bodove te tako i dalje ostali rame uz rame na prvenstvenoj ljestvici.

Porto je, u najvećem derbiju tamošnjeg nogometa, na svom stadionu ugostio Benficu, a s obzirom na gostujući teren i dvostruki povratak, zadovoljniji s bodom ipak mogu biti gosti iz Lisabona.

Iako je, kad su derbiji u pitanju, uobičajeno da prve minute proteknu u "ispitivanju snaga", ovdje to nije bio slučaj, jer su i jedna i druga momčad od početka jurnule po puni plijen bez imalo kalkulacija.

Porto je u uvodu bio konkretnija momčad pa je prijetio u nekoliko navrata, da bi u 37. minuti Kleber, nakon ubačaja sa strane iz slobodnog udarca, glavom pogodio za vodstvo od 1:0 domaće momčadi.

Gosti su do poravnanja stigli nakon samo dvije minute igre u drugom poluvremenu, kada je, nakon odličnog proigravanja od strane svog suigrača, Oscar Cardozo poentirao pored nemoćnog vratara Porta.

Samo četiri minute potom, domaći ponovno dolaze do prednosti, a dobru akciju nakon kornera u pogodak je pretvorio argentinski branič Nicolas Otamendi.

Igrala se 82. minuta kada je Nicolas Gaitan pravovremeno ušao iza obrane Porta te krasnim udarcem s nekih 12 metara, na najbolji mogući način završio lijepu akciju gostiju za konačnih 2:2.

Ovom podjelom bodova obje momčadi su i dalje ostale na vrhu ljestvice s jednakim učinkom, četiri pobjede i dva remija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2011. u 18:29
    NN rules...
    Obrisan korisnik
  • Rocky9324.09.2011. u 17:50
    Da stvarno je nevjerojatno kakve skaute imaju.Izgube glavnog strijelca,a to se niti ne primjeti.
    Rocky93
  • Obrisan korisnik24.09.2011. u 16:01
    Ama baš svake godine afirmiraju jednog vrhunskog igrača, izgleda da će to ove godine biti Kleber
    Obrisan korisnik