Ostali sportovi

Centrometal zaigrao i u Sloveniji

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 26.09.2011.
Centrometal zaigrao i u Sloveniji
Foto: Mateja Gošćiej

Ekipa Centrometala ozbiljno se priprema za novu odbojkašku sezonu te je tako nakon Trofeja Nedelišća otputovala na pripremni turnir u Sloveniju. Iako su se odbojkaši Centrometala kući vratili s dva poraza, ovaj je turnir poslužio treneru Kiriću da proigra sve svoje igrače.

Nakon dva pripremna susreta s ekipom Varaždina te nakon osvojenog drugog mjesta na međunarodnom turniru "Trofej Nedelišća" odbojkaši Centrometala proteklog su se vikenda zaputili u Sloveniju gdje su se suprotstavili domaćinu, Šempetru, te ekipi Klagenfurta.

Iako je Centrometal na ovom turniru nastupio oslabljen, naime, nisu zaigrali prvi primač Tomica Posavec, korektor Todorović, libero Petran te srednjak Puđa, trener Kirić imao je priliku proigrati sve preostale igrače, a neke je isprobao i na pozicijama na kojima inače rijetko igraju.

Prvi susret u Sloveniji donio je dvoboj s Šempetrom u koji su odbojkaši Centrometala dobro ušli. Sve do 18:17 u prvom setu čuvali su vodstvo, no potom domaćin radi preokret i osvaja prvi set. U drugom setu dogodila se slična situacija, naime, Centrometal je vodio 19:16 kada domaći odbojkaši ponovno preokreću rezultat u svoju korist. U konačnici, ekipa Šempetra osvaja i treći set s 25:21.

U drugom susretu, odigranom odmah nakon onoga s domaćinom, Centrometal je pretrpio i svoj drugi poraz na turniru. Naime, bolja je bila ekipa Klagenfurta s 3:0 u setovima.

Treći susret dana bio je pravi mali dvoboj Šempetra i Klagenfurta u kojemu je bolji bio domaćin s 2:1 u setovima čime je, dakako, osvojio prvo mjesto na turniru.

Pred ekipom Centrometala su posljednje pripreme i usavršavanje detalja prije početka prvenstva Hrvatske u kojem u prvom kolu, 8. listopada, odlaze u goste favoritu prvenstva, osječkoj Mursi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!