Nogomet

Varaždinci pobijedili u Čakovcu

Iz Čakovca:Ivana Strahija, Dino Brumec • srijeda, 28.09.2011.
Varaždinci pobijedili u Čakovcu

Momčad Varaždina u utorak je odigrala prijateljski pripremni susret u Čakovcu protiv istoimenog trećeligaša i pobijedila s 4:1. Trener Tomica Kocijan isprobao je mnoštvo igrača, a najzadovoljniji je dvojicom juniora.

Čakovec – Varaždin 1:4 (0:3)

Čakovec, stadion Mladosti, gledatelja 100
Suci: Horvat (S. Ves), Bacinger (N. Marof), Podor (S. Ves)

Strijelci: 0:1 Grgec 19., 0:2 Cerovečki 33., 0:3 Pajač 44., 1:3 N. Pintarić 54., 1:4 Antolek 88.

Čakovec: Prekupec, V. Pintarić, N. Pintarić, Antonović, D. Bobičanec, Pomper, Sečan, Jakšić, Mihalic, Igrec, L. Bobičanec (igrali i: Kovačević, D. Mesarić, Antonović, M. Mesarić)
Trener: Izet Terzić

Varaždin: Mrmić, Sušac, DeSousa, Hasija, Grgec, Golubar, Sačer, Cerovečki, Pajač, Kukec, Antolić (igrali i: Kaniški, Antolek, Suntešić)
Trener: Tomica Kocijan

Varaždincima treba svaka utakmica koju mogu dogovoriti kako bi se što prije uigrali, a treneru Tomici Kocijanu sigurno trebaju pripremni susreti kako bi vidio čime raspolaže. Tako je danas u Čakovec poveo uvjetno rečeno B ekipu, uz igrače iz prve ekipe koji su izostali s utakmice protiv Cibalije.

Domaći Čakovec, trećeligaš, bio je sasvim solidan protivnik, a mlada ekipa koju vodi varaždinski stručnjak Izet Terzić do sad je u prvenstvu bez poraza. U susret Čakovčani kreću vrlo raspoloženo, a Jakšić i Mihalic uspjeli su u uvodnim minutama par puta pobjeći po desnoj strani, a izborili su i slobodni udarac, kojeg međutim nisu pretvorili u pogodak.

Zato u 19. minuti domaćeg golmana Prekupca matira Grgec, koji je najbolje reagirao na loptu Cerovečkog iz kornera i glavom je poslao u mrežu Čakovca. Do drugog gola Varaždinci dolaze u 33. minuti. Pajač i Hasija umalo su se spleli u domaćem kaznenom prostoru, no Hasija je ipak uspio poslati loptu na drugu vratnicu, gdje Cerovečki glavom, u padu, zabija gol.

Prije odlaska na odmor, Varaždinci su stigli i do trećeg pogotka, kad je Sačer pronašao Pajača. U drugo poluvrijeme Čakovčani ulaze s obnovljenom željom i htijenjem, a Mrmića na golu Varaždina izaziva prvo Antonović, a zatim i Igrec te L. Bobičanec.

Promjene u sastavu Varaždina očito su donijele svoje, kao i pritisak na gostujući gol, pa u 54. minuti Čakovec smanjuje na 1:3, kad je N. Pintarić pospremio u mrežu iza Mrmića jedan odbijanac u petercu gostiju.

Čakovec

Trener Čakovca Izet Terzić rekao je nakon utakmice: "Bila je to korisna trening utakmica za oba protivnika. Vidljivo je da nismo imali ovako jake utakmice te su brži i spremniji igrači Varaždina iskoristili svoje prilike. Iz prva dva prekida zabili su golove, ali dobro smo im parirali. Čak mislim da smo u drugom poluvremenu bili i bolji protivnik."

"Ovo je bio naš klasičan sastav, ali nedostajalo nam je nekoliko igrača. Našim prvoligaškim protivnicima pružili bismo sigurno još bolji otpor da smo bili kompletni", dodao je trener trećeligaške momčadi.

Da ipak ne bude čakovečka zadnja, pobrinuo se Antolek, koji postiže pogodak na asistenciju Pajača.

"Dva juniora, Antolek i Pajač, pokazali su u jedno poluvrijeme više nego ostali u pet utakmica", komentirao je nakon susreta Kocijan, koji je tome dodao: "Jasno se vidjelo što nam Golubar znači, daje kvalitetu više i u igri i u građenju igre."

Nije se međutim varaždinski strateg želio na ništa obvezati, kad smo ga pitali možemo li jednog od dvojice pohvaljenih juniora očekivati u početnom sastavu protiv Slaven Belupa u Koprivnici: "Oni su sada stalno s nama, to je jedan veliki plus."

Novopridošli Jhoness DeSousa odradio je svih 90 minuta, a mogao bi zaigrati u subotu ukoliko se srede papiri. "Trebam utakmica, trenirao jesam kad sam bio bez kluba, ali sada želim igrati. Momčad mi se čini super, znam da Varaždin ima veliku nogometnu tradiciju i zbilja se nadam da mogu pomoći da se izvučemo iz problema. U Koprivnici moramo ići po pobjedu", rekao nam je novi branič Varaždina.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 15:05
    nemoj stavljati antoleka i pajača uopće u igru jer bude ih slaven odma kupil čim ih vidi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 08:07
    Znači da netko jako kvalitetno radi u toj VŽ. školi nogometa, žalosno da njih nijedan glavni trener nikad ne spomene, nego sebi kasnije uzimaju zasluge! Radna etika gospodo, a taštinu bi mogli izvoziti koliko je ima! Sad oslabite već odlascima oslabljene juniore i kadete tako da s vama ispadnu u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik