Košarka

Anzulović: "Dobro smo i prošli"

Ante Dubravac • srijeda, 28.09.2011.
Anzulović: "Dobro smo i prošli"
Foto: Kristijan Komarica

Košarkaši Cedevite u prvom susretu kvalifikacija za Eurokup gostovali su kod Chalona i upisali poraz 78:73 što je vrlo prihvatljiva razlika ako se zna da je domaćin početkom zadnjeg perioda utakmice imao velikih +22.

"Nakon što smo imali 22 poena zaostatka s konačnih pet moramo biti zadovoljni. Dobro smo i prošli" u jednoj je rečenici opisao gostovanje kod Chalona trener Dražen Anzulović.

Ipak Anzulović je zabrinut s igror koju su njegovi igrači prikazali većim dijelom susreta: "Neobjašnjiv je naš pad nakon 15 minuta igre, totalno smo izgubili samopouzdanje u jednom i drugom pravcu terena. Obrambeno smo izgubili kontrolu, a napadački odlučnost i brzinu."

Ovoljetno pojačanje Marko Car pronašao je i nešto dobro u porazu: "U košarci se događaju takvi padovi i naravno da to protivnička ekipa iskoristi. Mi u tim trenucima nismo imali rješenja, ni šut izvana, no pokazali smo da imamo kvalitetu i karakter."

Jedan od najiskusnijih u redovima Cedeviti Marino Baždarić misli da ovo nije prava slika ekipe: "Znali smo da nas čeka težak protivnik. To je atletski vrhunska ekipa, što nama trenutno ne odgovara jer smo tek sedam dana svi na okupu. Treba još puno vremena da se sve uigra i da igru dignemo na viši nivo."

Marino vjeruje da uz pomoć publike Cedevita u uzvratu koji je na rasporedu 4. listopada može izboriti nastup u natjecanju koje su prošle godine završili na odličnom trećem mjestu: "Nadam se da će nam navijači pomoći da uhvatimo ovu malu razliku kako bi se drugu godinu za redom plasirali u Eurokup," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 09:16
    s obzirom da si ti trener-slažem se, dobro ste još i prošli.
    Obrisan korisnik