Nogomet

Horvat: "Igračima se nakupilo svega"

S Kantride:Vedran Filipović • četvrtak, 29.09.2011.
Horvat: "Igračima se nakupilo svega"

Na redovnoj konferenciji za novinare održanoj u prostorijama kluba s Kantride sudjelovali su dva Alena, Horvat i Dedić, no pressica je imala neočekivan uvod kojeg su priredili ostali igrači HNK Rijeke.

Usprkos prekrasnom i sunčanom jesenjem danu koji je osvanuo u Rijeci, nad stijene Kantride nadvili su se tmurni oblaci. Neadekvatni rezultati i sva događanja prošlih dana ostvarili su trag na cjelokupni klub. I baš kada su se novinari smjestili na svoja mjesta čekajući najavljene aktere da sjednu pred mikrofone, u press centar uletjelo je 17 seniora HNK Rijeke (svi osim Meksikanaca i Salčinovića) na čelu s trenerom Alenom Horvatom. Za mikrofon je sjeo Duje Baković te pročitao njihovo očitovanje koje prenosimo u cijelosti:

Ovim putem u ime stručnog stožera i igrača HNK Rijeka željeli bismo se osvrnuti na događaje proteklih dana, a koji se tiču određenih naslova i tekstova u novinama i medijima.

Vezane vijesti

Naime, u nekim dnevnim listovima potpuno krivo se prenose određeni događaji te se iznose neistine u vezi kontakata i dogovora uprave, stručnog stožera i igrača. Željeli bismo naglasiti i poručiti Armadi i navijačima te simpatizerima kluba kako ni stručni stožer, ni igrači nisu u sukobu s predsjednikom i sportskim direktorom te ne stoje iza tzv. "puča". Dapače, od prvog dana podržavamo i podupiremo rad uprave na čelu s predsjednikom Robertom Komenom. Itekako smo svjesni napora koje ova uprava ulaže kako bi se ispoštovali svi dogovoreni rokovi u vezi isplata.

Razgovori koji su vođeni u klubu ovih dana nisu imali za cilj poticati na štrajk ili bilo čiju smjenu, već smo htjeli utanačiti točan datum isplate plaća koje kasne šest mjeseci (a da ne govorimo o dugovima iz prošle sezone). Naglašavamo kako ovo nije krivica sadašnje uprave, ali činjenica je da smo svi prema zakonu dužni plaćati obaveze državi koje će ovih dana stići za listopad, dok stručni stožer i igrači čekaju plaću za travanj.

Također bismo se željeli osvrnuti na konstantna podmetanja, iznošenja neistina određenih novinara sa ciljem da naruše korektan rad i atmosferu između navijača, igrača, stručnog stožera i uprave. Svi zaposlenici iznimno cijene ovaj klub i s ponosom obavljaju posao za koji su zaduženi. S druge strane, žalosno je da se jal i mržnja prema klubu iznosi u tekstovima koji su čisti plod mašte, te se na taj način pokušava obezvrijediti mukotrpan rad svih gore navedenih.

Stoga smo odlučili da pojedinim dnevnim novinama i određenim novinarima dajemo izjave samo na službenim konferencijama za novinare. Nismo tzv. "pučisti" nego igrači i ljudi koji punim srcem i ponosom rade svoj posao. Vjernim navijačima i Armadi poručujemo da nam budu potpora kao i u proteklih devet kola, a ne da nam se sudi po lažnim novinskim člancima, nego po igrama i zalaganjima na treninzima i utakmicama. U potpisu stoje igrači i stručni stožer HNK Rijeka.

Kada su se okupljeni novinari zapitali koga se od njih proziva, Igor Čagalj je sjeo kraj suigrača te kratko rekao da se radi o Novome listu te Radio Rijeci. Kolega s radija imao je još pitanja za igrače koji su, na čelu s kapetanom, tada otišli s press konferencije ne rekavši više ni riječi dok je Horvat govorio kako "pressicu vode oni, a ne vi" (novinari, op.a.).

Podsjetimo, ovih dana se izvještavalo kako je došlo do burnih reakcija na sastanku između igrača koji i Roberta Komena, pojedinci se kunu kako su čuli lupanje šakama o stol i povišene tonove, no trener Horvat i njegovi momci su ovim putem iskazali zajedništvo.

A Zagreb? O njima je bilo malo riječi, kao da se sutra igra neka nevažna utakmica. "Nadam se da su sva ova događanja iza nas, igrači su svjesni da moramo staviti glave zajedno i da možemo napraviti uspjeh u Zagrebu. Svi skupa vjerujemo u dobru igru i rezultat, nadamo se kako ćemo se napokon s jednog gostovanja sretni vratiti u naš grad. Ovaj čin zajedništva kojeg su iskazali igrači može ispasti i pozitivno i negativno, kao i sve u životu. Ja se nadam da će ovog puta biti pozitivno. Vidjeli ste slogu ovih dječaka, nakupilo im se svega u duši i u srcu te su morali iznijeti što ih tišti", kazao je kormilar riječkog broda koji je malo izgubio kurs posljednjih dana.

Alen Dedić kratko je prokomentirao stanje u suparničkoj momčadi koje, također, nije baš bajno. "Naravno da je to šansa da uzmemo sva tri boda, mi idemo gore da napravimo dobar rezultat. U susret ćemo ući čiste glave, ali uostalom, zašto da se mi bavimo njima, nek' se oni bave nama", kazao je vrijedni veznjak koji je ovog ljeta pristigao u klub s Kantride. Ozlijeđenog Alfereza zamijenit će njegov sunarodnjak Delgadillo.

Neočekivano burno i nemirno jutro na Kantridi zaključeno je prepirkom trenera Horvata s prozvanim novinarima kojima je objavljen silenzio. Predsjedništvo kluba na čelu s Robertom Komenom se sastaje danas te će nešto kasnije biti poznate njegove odluke. Napomenimo još samo da je u srijedu, u 82. godini života preminuo jedan od osnivača Kvarnerske rivijere gospodin Karlo Kruljac.

Susret se igra u petak u 18 sati, a glavni sudac biti će Duje Strukan iz Splita.

Foto: Korado Vujnović

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 20:05
    sve je to hns kriv koji dopusta igranje klubovima koji posluju u minusu i s blokiranim racunima..treba izbacit par klubova u petu ligu pa makar igralo 3 kluba..dok god se ovakvi problemi guraju pod tepih postati ce jos veci..napravit rez i uvest red..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 10:36
    kakvu placu???!!! kako igraju i koliko se bore za "voljenu" im Rijeku ne bi im trebalo dati nista! jos im i uzet sve sta su dobili od kluba. juniore u igru a glumce na tribine!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 15:38
    doć će plača na vama je samo da dajete 100 posto da dohvatimo europsku ligu i tamo dignemo para
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2011. u 15:01
    Simpatično kako Rijeka odbija davati izjave Novom listu, a iza igrača na fotografiji stoji veliki sponzorski logo Novog lista. Ah, kurioziteta. :)
    Obrisan korisnik