Košarka

Naletilić: "Otvaramo novu stranicu KK Splita"

Sa Gripa:Bernard Jurišić • četvrtak, 29.09.2011.
Naletilić: "Otvaramo novu stranicu KK Splita"
Foto: Bruno Karadža

KK Split dobio je prvog sponzora ove sezone. Generali Osiguranje prvo je prepoznalo nove vjetrove koji su zapuhali na Gripama, gdje se nadaju da će se primjerom talijanske osiguravateljske kuće voditi i drugi. Javnosti je službeno predstavljen i novi sportski direktor "žutih" Nikola Vujčić...

Generali Osiguranje prvi je značajniji sponzor koji se ove sezone priključio Košarkaškom klubu Split. Talijanska osiguravateljska kuća na Gripe je stigla s jakim snagama, s predsjednikom Uprave Generali Grupe u Hrvatskoj Micheleom Ciriecom i direktorom splitske podružnice Mirom Zokićem.

Vujčić: "Dugoročni planovi vezani uz KK Split"

Osim novog sponzora, javnosti je predstavljen i novi sportski direktor Splita Nikola Vujčić.

"Najprije bih zahvalio Generali Osiguranju, jer znam kako je danas teško naći i jednu kunu. Znate da i u novu sezonu ulazimo isključivo s našim igračima i Dijanom, koji kao da je naš. Nije fraza ako kažem da momci koji igraju za Split vole ovaj klub i shvaćaju težinu situacije. Imamo strašnih financijskih problema, ali kod nas ipak nema ni plakanja, ni štrajkanja. Krenuli smo jedinim putem koji je logičan, putem forsiranja mladih igrača uz podršku nekolicine iskusnih i hvala svim igračima na strpljenju i vjeri."

Koje su ambicije Splita u novoj sezoni?

"Igramo s gotovo istom momčadi kao i prošle sezone i ambicije su ulazak u Ligu za prvaka sa što više pozicije, uz adekvatnu minutažu mlađih igrača. Treba biti realan i priznati da je naš budžet pet puta manji od budžeta naših klubova iz regionalne lige i da se danas teško s njima nositi. No, želimo privući ljude u dvoranu brzom i atraktivnom košarkom s puno naših mladih igrača na parketu i siguran sam da će se imati što vidjeti na Gripama u novoj sezoni."

Kako će funkcija sportskog direktora Splita utjecati na vašu igračku karijeru?

"Moja igračka karijera trenutno nije u prvom planu, iako se nisam još umirovio. Vidjet ću kako će se razvijati situacija tijekom sezone u Euroligi, nigdje mi se ne žuri, želim pomoći da se KK Split ponovno digne na noge i to mi je trenutno više u glavi nego moja igračka karijera. Iako priznajem da mi se još igra, nisam se još u glavi umirovio. Tko zna, ako još budem tu možda zaigram i u Ligi za prvaka. Ali moji dugoročni planovi vezani su isključivo za KK Split. Sve ću pokušati da vratimo ovaj klub na razinu gdje svojim imenom i poviješću zaslužuje biti."

"Veliko mi je zadovoljstvo objaviti početak naše poslovne suradnje s KK Splitom koji ima tako bogatu povijest, ali i budući potencijal koji se treba iskoristiti. Naša kuća sudjeluje u skijanju, motociklizmu i jedrenju, a sad s ponosom ističemo svoju suradnju s ovim velikim klubom. U našim dosadašnjim kontaktima spoznali smo da dijelimo zajedničke vrijednosti, poštovanje prema slavnoj prošlosti, ali i jasnu viziju budućnosti u predanosti radu s mladima i stabiliziranju i napretku kluba", rekao je Cirieco i dodao:

"Živim u Zagrebu pa znam da se u Splitu puno piše i govori o Hajduku, ali trebalo bi se više govoriti i o KK Splitu. Košarka je atraktivan sport, a gradu Splitu nedostaje takvih "zimskih" sadržaja i vjerujem da će ovaj projekt KK Splita s 'inkubatorom' za mlade igrače naići na podršku i javnosti i navijača".

Predsjednik Splita Ilija Naletilić iskazao je zadovoljstvo činjenicom da je jedna tako ugledna grupacija (četvrto svjetsko osiguranje) odlučila podržati novi put kojeg zajedno s novim sportskim direktorom Nikolom Vujčićem pokušava trasirati.

"Na Gripama se počelo događati nešto pozitivno i drago mi je što su ljudi iz Generalija prepoznali početak jednog novog smjera i projekta u ovom klubu. Pokušavamo otvoriti novu stranicu KK Splita, puno smo posla napravili ovog ljeta u osiguravanju vrhunskih uvjeta za rad i stvaranje mladih igrača iz našeg pogona. A sa stvaranjem mladih igrača stvorit ćemo i rezultat i dugoročnu stabilnost ovog kluba."

Vušković: "I pobjede i mladi"

Trener "žutih" Mladen Vušković priključio se društvu u trofejnom Žutom salonu nakon odrađenog treninga. Početak sezone je udaljena samo 10 dana.

"Situacija je financijski teška i da nemamo sve domaće igrače kojima je stalo do ovog kluba, vjerojatno ne bismo uspjeli zadržati ni ovu momčad. Međutim, baš to zajedništvo i vjera daju mi optimizam da ćemo i u narednoj sezoni biti dobri. Nije nam primarni cilj osvojiti 1. mjesto u A-1 ligi, primaran je cilj osigurati Ligu za prvaka uz što veću minutažu mladih igrača koji će danas-sutra biti nositelji. Nadam se da će se s vremenom poboljšati i financijska situacija u klubu pa ćemo u Ligi za prvaka moći razmišljati i o nečem višem."

Naletilić je još jednom podvukao tešku financijsku situaciju i pozvao i druge da pronađu svoje mjesto na Gripama i pomognu revitalizaciji velikog kluba i branda.

"Nadam se da će Generali biti prva tvrtka koja će nam pružiti ruku i da će i mnogi drugi prepoznati ovo što radimo, jer smo napravili potpuni zaokret u projekciji budućnosti kluba. Trenutno radimo s 'mrvicama', a gotovo svakodnevno nas dočekuju greške i dugovi iz prošlosti koje moramo plaćati. Nisu to neke basnoslovne cifre u odnosu na neke druge naše klubove i jasno nam je da je trenutak težak i u državi i u svijetu. No, ovaj klub je i dalje veliko ime i veliki brand" i pozivam sve koji su u mogućnosti da nam pruže ruku kako bismo vratili kvalitetnu košarku u Split".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2011. u 12:16
    jugoplastika je brand. to se vidi po svim velikim veteranskim turnirima. vujičić ide drugim putem od rađe koji je stvorio instant priču za jednu sezonu uzeo prvenstvo i zadužio se još više. ova je po meni dugoročno puno bolja
    Obrisan korisnik
  • bajer30.09.2011. u 21:25
    A gle razumko jadno je puno u RH toga što je bitnije od sporta. Ako ćemo razumski reci mi da li je bolje uložiti novac u obnovu neke bolnice npr. da nam ne izgledaju kao ruševine s prijelaza 19. u 20. st ili socijalističkog režima ili uložiti u vodooprskrbu. Zašto Todorić ne bi sponzorirao... [više na forumu]
    bajer
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 13:21
    sramota da splitska banka ne može dati recimo 150 000 eura godišnje splitu! gdje su splitski hoteli, županija, nitko ne želi ulagati u najbolju momčad europe u 20.stoljeću?? sram može biti sve te firme.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 10:09
    Dao bog jake Cibonu, Zadar i Split, pa da opet igramo derbije za vrh tablice! Pozdrav iz ZG!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2011. u 07:46
    onda i nisi navijač. Biti navijač ne znači samo pratit klub kad ima nekakvu ekipu
    Obrisan korisnik