Rukomet

Alilović zaključao vrata Veszprema

Vedran Filipović • ponedjeljak, 03.10.2011.
Alilović zaključao vrata Veszprema
Foto: EPA

U nedjeljnom programu rukometne Lige prvaka gosti su odnijeli tri pobjede, Francuzi su obranili čast domaćina, a jedan susret završio je podjelom bodova. Neki naši rukometaši bili su u vodećim ulogama za svoje momčadi...

Skupina B

Čehovski Medvedi - Füchse Berlin 31:31

Lisice iz Berlina došle su u Rusiju na ogled s Medvedima, a taj sraz završio je podjelom bodova 31:31. Gosti su bolje igrali prvo poluvrijeme o čemu dovoljno govori činjenica da su na odmor otišli s tri pogotka prednosti. Do 19:23 sve je izgledalo idilično za njemačku momčad koja je sigurno kročila po dva boda. No, Grams je ušao u seriju obrana te jer u 47. minuti na semaforu svjetlilo 27:27. Lisice su imale posljednji napad koji nije rezultirao pogotkom.

Kod domaćina najraspoloženiji je bio Dibirov sa šest pogodaka, a pet su postigli Filippov, Kovaljev i Šelmenko dok je Grams je skupio 12 obrana. Kod gostiju Jaszka, Ninčević i Petersson su pet puta bili uspješni, ali najefikasniji je bio Christophersen s devet pogodaka iz 17 pokušaja. Denis Špoljarić se nije upisao u strijelce.

"Dokazali smo da možemo igrati ravnopravno u Ligi prvaka. Idemo kući zadovoljni, uzeli smo bod momčadi koja igra ovo natjecanje godinama. Mi smo igrali bolje prvo, oni drugo poluvrijeme i podjela bodova je najrealniji ishod", rekao je nakon susreta gostujući trener Sigurdsson dok Vladimir Maksimov nije bio zadovoljan. "Ne mogu današnji rezultat nazvati pozitivnim. Ali, kada u jednom trenutku zaostajete pet golova, onda je to druga priča".

Bjerringbro-Silkeborg - Atletico de Madrid 27:30

I španjolski klub je debitant koji je ostvario povoljan rezultat na gostovanju u Danskoj. Naime, Ciudad Real je promijenio ime u Atletico de Madrid, boja dresova se promijenila, ali Abalo, Davis i društvo još su tu. Domaći su predvođeni vratarom Landinom vodili 9:7 protiv favoriziranih gostiju. Talant Dušebajev je promijenio obranu iz 5-1 u 6-0, ali na odmor je otišao sa golom zaostatka. 19:17 je bilo nakon deset minuta nastavka, ali nakon toga Danci ne uspijevaju zabiti Šterbiku gol punih sedam minuta. To iskusni Španjolci ne praštaju te odlaze na 25:21 predvođeni Aguinagaldeom. Do kraja se radilo o rutinskom čuvanju teško stečene prednosti.

U pobjedničkim redovima najbolji je bio kružni napadač Aguinagalde s devet pogodaka, Kiro Lazarov dodao je sedam, a Arpad je obranio 13 lopti. Kod domaćina Landin 13 obrana i Nielsen šest golova, no ovoga puta to nije bilo dovoljno. Talant Dujšebajev po očekivanju je bio zadovoljan rezultatom: "Naši domaćini odigrali su izuzetno dobru utakmicu, a imali su i značajnu podršku iz gledališta, pa je za nas ovo bilo izazov. Mi smo bili posebno dobri u drugom dijelu, no utakmica je bila neizvjesna do samog kraja."

Viva Kielce - Veszprém 25:29

Susret između Poljaka i Mađara riješen je već nakon prvog poluvremena u kojem su gosti bili bolji sa sedam pogodaka prednosti. Momčad Lajoša Mocsaija igrala je vrlo organizirano u obrani te efikasno u napadu. Poljaci su serijom 6:1 u drugom poluvremenu tek ublažili poraz.

"Griješili smo u najvažnijim trenucima i nismo mogli zaustaviti njihove kontre. Imamo tešku grupu, moramo poboljšati svoju igru", kritičan je bio domaći trener Bogdan Wenta dok je gostujući strateg istaknuo važnost ove pobjede."Ovo je super važna pobjeda, no u ovakvoj grupi morat ćemo još bolje. Mirko Alilović prikazao je senzacionalne obrane danas." I zaista, naš čuvar mreže bio je najbolji pojedinac gostujuće momčadi, zaustavio je 21 loptu, a u jednom trenutku u prvom poluvremenu imao je nevjerojatan postotak obrana od 70 posto! Na koncu, spustilo se na isto tako izvrsnih 46.

"Bila je ovo odlična utakmica, ali morat ćemo bolje želimo li ostvariti naše ciljeve u Ligi prvaka", kratak je bio Alilović. Najefikasniji igrači u momčadi Veszpréma bili su Vujin sa šest, a Csaszar, Ivancsik te Renato Sulić postigli su pet pogodaka. Kod domaćih Stojković devet, a Jurasik pet zgoditaka.

Skupina D

Montpellier - Ademar Leon 38:34

Domaći su rukometaši ostvarili vrlo vrijednu pobjedu protiv vrlo dobrih Španjolaca. U utakmici s puno golova, Francuzi su krenuli žestoko, serijom 5:1. Gosti su do egala došli tek na 15:15, a na odmor odlaze s tri pogotka zaostatka. Kada se prednost Montpelliera popela na sedam razlike sredinom drugog poluvremena očekivala se laka pobjeda, no gosti dolaze na 36:33 nekoliko minuta prije kraja. Vid Kavtičnik tada je dvama pogocima uništio svaku nadu Ademara u povoljan rezultat.

"Čestitke našem protivniku, utakmica je bila visoko kvalitetna, gledatelji su mogli uživati u brzini, zalaganju te naravno, u golovima. Sretan sam zbog bodova i zbog dobrog otvaranja sezone, ali isto sam tako svjestan da možemo i bolje", govorio je trener domaćih Patrice Canayer. "Montpellier je kaznio svaku našu pogrešku danas i mislim kako je realno da ih vidimo na Final Fouru ove godine. Usprkos porazu, ponosan sam na svoje momke, igrali smo utakmicu na visokom nivou", iskren je bio Isidoro Martinez, trener Leona.

Szeged - Kiel 26:38

Prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnom igri pred 3200 grlatih domaćih navijača, no u nastavku Kiel se odvojio na 25:18 i povratka za domaćine više nije bilo. Šuteri u njemačkoj momčadi bili su ubojiti za domaće vratare, Filip Jicha je zabio osam, a Momir Ilić i Christian Zeitz po sedam golova. Ukupno je ovaj trojac postigao 22 od 38 Kielovih zgoditaka. Kod Mađara Zubai osam golova, Ancsin pet, a naš Antonio Pribanić je jednom prevario Thierryja Omeyera koji je sakupio 13 obrana.

Liga prvaka - SKupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Barlinek Industria Kielce25:29Telekom Veszprem
Bjerringbro-Silkeborg27:30Atletico de Madrid
Čehovski Medvedi31:31Füchse Berlin
1Atletico de Madrid 10318:285+3316
2Telekom Veszprem 10266:266012
3Barlinek Industria Kielce 10295:285+1011
4Füchse Berlin 10296:292+411
5Čehovski Medvedi 10291:276+1510
6Bjerringbro-Silkeborg 10253:315-620

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2011. u 14:32
    Alilović je ispao nekorektan na SP u Švedskoj kada se Marin Šego, ni kriv ni dužan, žrtvovao za repku, stoga je i logična odluka Goluže da ga malo ohladi od reprezentacije. Alilović i Šego su budućnost repke u narednim godinama samo im ne treba stalno pritisak i prijetnje raznim Pešićima i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2011. u 13:56
    alilović 21 obrana, sulić konstantno izvrstan u obrani i napadu....ali za njih nema mjesta u našoj repki!! goluža diletantnu jedan!
    Obrisan korisnik