Automoto

Pedrosa: "Utrka je bila čudna"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 03.10.2011.
Pedrosa: "Utrka je bila čudna"
Foto: EPA

Dani Pedrosa je jučer u Motegiju došao do prve pobjede u MotoGP klasi na toj stazi. Španjolac u Repsol Hondi bio je zadovoljan postignućem, iako je i sam rekao da je utrka bila poprilično čudna. S druge strane, Stoner žali za propuštenom prilikom, ali je svjestan da napreduje prema cilju, odnosno osvajanju naslova.

Zahvaljujući odličnoj vlastitoj izvedbi, ali i uz malo sreće Dani Pedrosa je jučer ostvario prvu pobjedu za Repsol Hondu na stazi u Motegiju. I njemu je to prva pobjeda ovdje u kraljevskoj klasi, a nakon utrke je otvoreno rekao: "Veoma sam sretan zbog pobjede i zbog toga što je momčad sjajno funkcionirala."

"Utrka je bila čudna, s vrlo brzima Stonerom i Doviziosom u početnim krugovima. Nakon što su pobjegli imali su određene probleme i ja sam ostao sam na čelu s Lorenzom iza sebe. Spustio sam glavu i dao sve od sebe, a posebno sam sretan zbog pobjede jer je ovo staza na kojoj sam imao dobrih, ali i loših trenutaka", nastavio je Pedrosa, četvrtoplasirani u ukupnom poretku s bodom manje od Doviziosa.

Naravno, na čelu je i dalje Stoner s 40 bodova prednosti pred Lorenzom, a evo što je Australac rekao poslije utrke: "Cijeli vikend je tekao zaista dobro, a kod izlijetanja sam imao sreće što sam ostao na motociklu i što nisam pogodio zid. Na kraju mogu biti zadovoljan što smo se vratili na postolje i radujem se odlasku na Phillip Island."

Sličnog mišljenja poput Pedrose bio je njegov sunarodnjak Lorenzo koji je u Japanu nadoknadio četiri boda zaostatka za vodećim Australcem. "Nisam očekivao tako čudnu utrku, s izlijetanjem Stonera i kaznom za Doviziosa. Mislio sam i da ću se moći boriti s Danijem, ali on je bio sve bolji i bolji i nisam ga mogao pratiti. Ukupna pobjeda je sad gotovo nemoguća, ali zahvaljujem se cijeloj momčadi i japanskim navijačima", riječi su Španjolca na Yamahi koji je nakon ovog vikenda svjestan težine svog zadatka, odnosno obrane naslova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!