Tenis

Mekovec se probila u Solinu

Maja Giljanović • utorak, 04.10.2011.
Mekovec se probila u Solinu

Od 17 hrvatskih igračica koliko ih se okušalo u kvalifikacijama glavni ždrijeb 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Solinu izborila je jedino Iva Mekovec. Druga nositeljica kvalifikacija pobijedila je Ivanu Filipi i među 32 se pridružila Banovec, Njirić, Peri, Ćurić, Šunić, Mikulčić, Klepić, Delić i Milas, a poput Filipi svoj su nastup u trećem kolu okončale i Iva Primorac, Neda Koprčina i Kristina Bekavac.

Od 17 hrvatskih igračica koliko ih se upustilo u kvalifikacije nastup u glavnom ždrijebu 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Solinu izborila je jedino Iva Mekovec. Ivona Erceg, Anamarija Banić, Sabina JErešić, Dorotea Kraljević, Ivanka Močić i Milena Vitez zapele su na startu, Marijana Dražić, Ilijana Ivić, Mirna Čurčić, Barbara Bačić, Tonka Bekavac i Matea Zemunik u drugom kolu, a posljednja prepreka pokazala se previsokom za Ivanu Filipi, Kristinu Bekavac, Nedu Koprčinu i Ivu Primorac.

U međusobnom dvoboju Mekovec se na terenu protiv Filipi zadržala jedva sat vremena i ispustila po dva gema u oba seta, još je kraće protiv Barbare Bonić izdržala Bekavac (1:6, 1:6), set nije uzela ni Koprčina Gabrijeli Pantučkovoj (4:6, 2:6), a Primorac je nakon 0:6 kod rezultata 2:2 u drugom setu predala susret četvrtoj nositeljici Carlotti Orlando.

Mekovec je u prvom kolu izvukla Viktoriju Malovu, a u glavnom ždrijebu još su i druga nositeljica Dijana Banovec, četvrta Silvija Njirić, Katja Milas, Ivana Klepić, Ema Mikulčić i Petra Šunić i nakon što im je organizator osigurao pozivnice i Blaga Delić, Matea Ćurić i Bernarda Pera.

Banovec otvara protiv kvalifikantice Agnes Bukta, Pera protiv treće nositeljice Anje Prislan, Ćurić protiv kvalifikantice Tereze Hejlove, Šunić protiv Lucije Butkovske, Mikulčić protiv sedme nositeljice Morgane Pons, Njirić protiv Bonić, Milas protiv osme nositeljice Karin Morgosove, a Delić i Klepić jedna protiv druge.

Ajla Tomljanović (164.) je na 50.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Kansas Cityju, Zagrepčanka je postavljena za šestu nositeljicu i za osminu finala igra protiv Michelle Larcher de Brito (197.). Ajla i Portugalka igrale su dosad jednom, početkom ožujka u polufinalu Challengera u Clearwateru Tomljanović je pobijedila 6:3, 4:6, 6:2 (na koncu je i podigla trofej nakon 7:6, 6:3 pobjede u finalu protiv Sesil Karatančeve).

Tomljanović je prijavila i parove, a utjehu u paru za jučerašnji poraz u prvom kolu kvalifikacija od Amande McDowell potražit će i Marija Abramović. Tomljanović i Jamie Hampton kreću protiv Lauren Davis i Varvare Lepčenko, a Abramović i Eva Hrdinova protiv Malike Rose i Olivie Sneed.

Tea Faber je prijavila i pojedinačni i nastup u paru na 10.000 $ vrijednom ITF Futures u Pirotu, protivnica 21-godišnjakinje u prvom kolu u pojedinačnoj konkurenciji je Csilla Argyelan, a Faber i Janinu Koletu u prvom kolu parova čekaju Roberta Naicu i Ingrid Radu.

Solin, 3. kolo kvalifikacija:
MEKOVEC (Hrvatska, 2) - FILIPI (Hrvatska) 6:2, 6:2, K. BEKAVAC (Hrvatska) - Bonić (Srbija) 1:6, 1:6, KOPRČINA (Hrvatska) - Pantučkova (Češka) 4:6, 2:6, PRIMORAC (Hrvatska) - Orlando (Italija, 4) 0:6, 2:2 predaja Primorac

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!