Košarka

Cedevita lovi Eurokup

Edvard Burić • utorak, 04.10.2011.
Cedevita lovi Eurokup
Foto: Bruno Karadža

Pred košarkašima Cedevite vrlo je važna utakmica. U Draženov dom s pet koševa prednosti iz prvog dvoboja dolazi francuski Elan Chalon. Ukupni pobjednik ide u grupnu fazu Eurokupa, dok će poraženi utjehu potražiti u Eurochallenge kupu.

U trenucima kada većini klubova natjecateljska sezona još nije niti počela, pred momčadi Dražena Anzulovića susret je koji će u velikoj mjeri obilježiti čitavu sezonu. Cedevita će preko Chalona potražiti put ka grupnoj fazi Eurokupa, drugog po snazi klupskog košarkaškog natjecanja u Europi. Poraženi će euro put nastaviti u znatno manje cijenjenom Eurochallenge kupu, ipak igrajući europske dvoboje i u nastavku sezone.

U Cedeviti je sva energija i koncentracija usmjerena prema ovoj utakmici. Igrati Eurokup znači ponovno ispisati Cedevitino ime na košarkaškoj karti Europe, čime bi ovaj ambiciozni zagrebački klub potvrdio prošlosezonski Final Four i odlično treće mjesto.

PRILIKA ZA UZVRAT

Cedevita je u svojoj relativno kratkoj euro povijesti već igrala sa Elan Chalonom. Bilo je to u skupini FIBA Eurochallengea kupa prije dvije sezone. Nažalost, Zagrepčani su izgubili obje, u Zagrebu 89:83, u Francuskoj 80:77. To ih je na kraju koštalo plasmana u nastavak natjecanja. Sada je prilika da pobjedom u večerašnjoj utakmici od šest ili više koševa razlike Cedevita francuskom predstavniku na najbolji način uzvrati za te poraze.

Nakon manjih zdravstvenih problema, Vukušić i Smodiš su zadnjih nekoliko dana trenirali punim intenzitetom, tako da možemo očekivati puni sastav spreman za bespoštednu borbu s francuskim klubom. Nagrada je Eurokup, a to znači da nas sasvim sigurno očekuje vrlo zanimljiva i atraktivna utakmica.

Francuzi nisu ekipa za podcjenjivanje, dapače, dobro su posložena momčad koja zna što hoće i kako do toga doći. Ako im se uđe u žrvanj, nije lako iz njega izaći, a to su već i osjetili Cedevitini igrači u prvoj utakmici (manje od osam minuta od kraja bilo je vrlo visokih 70:48 za domaće). Ipak, Zagrepčani su se uspjeli othrvati i doći do vrlo prihvatljivih -5 na kraju.

Večeras se očekuje puna dvorana i velika podrška navijača. Cedevita je pokazala da može i zna, sigurno ima kvalitetu za nadoknaditi pet koševa minusa, a imena kao što su Matjaž Smodiš, Dontaye Draper, Marino Baždarić, Vedran Vukušić, Chris Waren, Marko Car, Chris Owens i ostali zaslužuju podršku Zagrepčana u borbi za grupnu fazu Eurokupa. Nadamo se da će Cedevita uspjeti i tako se pridružiti Ciboni koja se već nalazi u glavnom ždrijebu Eurokupa nakon neuspješne borbe za Euroligu.

Kvalifikacije Eurokupa, druga utakmica:

Cedevita - Elan Chalon (20 sati, 73:78 - prva utakmica)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 11:31
    cibona je jedan od najpoznatijih klubova u europi (bez obzira na sva sranja koja se dešavaju), a uz to je među prvima dala podršku ULEB-u, kada su krenuli u borbu protiv FIBA europe 2000. godine. zato su joj vratili tu uslugu, koja je velika. jer te 2000. godine....da Pao, cibona, barca i real (i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava04.10.2011. u 20:21
    ima li streama...gdje
    Torca-Dubrava
  • snoopy04.10.2011. u 17:28
    Uleb je privatna organizacija i mogu pozvati koga god žele
    snoopy
  • satarash04.10.2011. u 13:32
    cibona je dobila pozivnica zato što je zadnjih 15-20 godina igrala u euroligi, a ne na temelju prošlogodišnjih rezultata.
    satarash
  • Obrisan korisnik04.10.2011. u 12:28
    ne kužim po kojoj je logici cibona igrala kvalifikacije za euroligu i ide direktno u eurokup kad je cedevita u svim natjecanjima prošle sezone bila bolja. u košarci se očito može živjeti na staroj slavi. ajmo cedosi, zaslužili ste eurokup!
    Obrisan korisnik