Nogomet

Jelavić će ugostiti Liverpool

Damir Žbulj • utorak, 04.10.2011.
Jelavić će ugostiti Liverpool
Foto: Ivan Lacković

Iz engleskog i europskog velikana Liverpoola, koji pod ponovnim vodstvom Kennyja Dalglisha traži put povratka na stare staze slave, stigla je najava kako će 18. listopada u Glasgowu odigrati prijateljski susret protiv Rangersa, našeg reprezentativca Nikice Jelavića.

U utorak, 18. listopada nogometaši Liverpoola odigrat će u Glasgowu prijateljski susret protiv Rangersa, našeg reprezentativca Nikice Jelavića. Ova dva velikana engleskog i škotskog nogometa ove sezone ostali su bez europskih utakmica. Redsi se prošle sezone nisu uspjeli plasirati niti u kvalifikacije za Ligu prvaka niti Europsku ligu, dok su Rangersi u pretkolu Lige prvaka ispali od Malmöa, a za plasman u skupine Europske lige nadigrao ih je slovenski Maribor. Organizacijom ovakvih utakmica pokušavaju iz oba tabora barem na neki način nadomjestiti nedostatak europskih dvoboja ove sezone, a očekuje se i kako će oko tri i pol tisuće vjernih navijača iz Liverpoola doći u Glasgow na tu utakmicu.

Redsi i Rangersi posljednji put su snage odmjerili prije tri godine, u kolovozu 2008., a Liverpool je slavio s 4:0. Golove su postigli Torres, N'Gog, Benayoun i X. Alonso, a zanimljivo kako niti jedan od tih igrača više nije u klubu s Anfielda.

Ovo će biti posebna prilika da Ibrox pozdravi i povratnike na Ibrox u dresu Liverpoola, škotskog reprezentativca Charlieja Adama te stopera Dannyja Wilsona, koji su dio svoje profesionalne karijere proveli u Rangersima. Škotski veznjak nakon Glasgowa igrao je i u Blackpoolu, a u srpnju ove godine stigao je na Anfield za sedam milijuna funti. Mladi škotski reprezentativac, 19-godišnji Wilson, u Liverpoolu je od prošle sezone, a u Rangersima je za prvi sastav debitirao još kao 17-godišnjak te se smatra jednom od većih nada njihovog nogometa.

Strateg Rangersa Ally McCoist ponosan je što im u goste dolazi takav renomirani protivnik, a za službene stranice je izjavio: "Oduševljeni smo što možemo potvrditi kako će nam 18. listopada ugoste stići Liverpool. Oni su fantastičan klub, a momčad je prepuna igrača svjetske kvalitete pa ne sumnjam kako će ovo biti prava poslastica za naše navijače."

"Radujemo se što će se Charlie Adam i Danny Wilson vratiti na Ibrox i siguran sam kako će ih gledatelji u velikom broju doći pozdraviti, ali i kako će nas podržati u dvoboju s tako jakim engleskim protivnikom," najavio je McCoist.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!