Košarka

Anzulović: "U grču tijekom cijele utakmice"

Marko Domljanović • srijeda, 05.10.2011.
Anzulović: "U grču tijekom cijele utakmice"
Foto: FaH

Nakon važne pobjede nad Chalonom i plasmana u Eurokup, svima u Cedeviti pao je veliki kamen sa srca. Zagrebački će klub nastaviti prošlogodišnju lijepu europsku priču i opet predstavljati Hrvatsku u ovom natjecanju.

Pobjedu i plasman u Eurokup s olakšanjem je dočekao trener Anzulović koji je i prije susreta isticao obranu i mentalnu stabilnost igrača kao neke od najvažnijih faktora u ovoj utakmici. "Bili smo u grču tijekom cijele utakmice, ali prošli smo. Grč je očitiji bio u napadu gdje smo bili prilično neodlučni, a napravili smo i neke prekršaje koji nam nisu trebali. Obrana je već sada jako dobra i time sam zadovoljan, a na napadu ćemo još raditi."

Trenerove riječi potvrdio je i kapetan Cedevite Marino Baždarić. "Čudan je osjećaj kad znaš da minimalna pobjeda ne donosi prolaz. Nije bilo lako, ali vjerovali smo da će razlika doći ukoliko se budemo držali naše igre. Iznenadili su nas presingom u trećoj četvrtini, ali to smo uspjeli riješiti s nekoliko polaganja."

Vezane vijesti

Trener Chalona Greg Beugnot smatra da je njegova momčad priliku za prolaz propustila u prvoj utakmici, ali cijeli ovaj dvoboj gleda i s pozitivne strane: "Mi smo svoju priliku propustili nakon što smo prokockali 22 koša prednosti u prvoj utakmici. Cedevita je prošle sezone bila iznenađenje Eurokupa i iznimno je kvalitetna momčad. S druge strane, mi smo jako mlada momčad i vjerujem da će moji igrači puno naučiti iz ovog iskustva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 18:18
    Ako već pričamo o treneru Cedevita nije morala posezati za stranim trenerom, Perasović je bio slobodan i mene čudi da njega nisu doveli. No sad je tu Zula i treba mu dati punu podršku, možda čovjek pokaže da je napredovao i sazrio kao trener.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 17:09
    dule bi im sjeo strašno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 11:28
    ne shvaćam zaista, kako tedeschi, koji voli košarku i razumije ju, nema 'muda' uzeti nekog dobrog srpskog trenera? novaca ima, to mu nije problem....cedevita sada već ima i renome (F4 eurocupa lani), najsređeniji je klub na balkanu....svaki bi trener tu volio raditi. uz to, to je zagreb, a na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 11:24
    pa ti si uzrok grča! izvukli su igrači ovu pobjedu, čisto na individualnu kvalitetu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2011. u 11:11
    Najslabija karika u jako dobroj momcadi. Kako je ovaj uspio trenirat tako dobr momcadi meni nikada nece biti jasno....ni za ovce cuvat
    Obrisan korisnik