Ostali sportovi

Varaždinci i Međimurci kreću u prvenstvo

Zvonka Keliš • petak, 07.10.2011.
Varaždinci i Međimurci kreću u prvenstvo

Iza odbojkaša Varaždina i Centrometala prve su utakmice Kupa Hrvatske, a već ovoga vikenda pred njima su i prvi nastupi u prvenstvu. I dok je Centrometal osigurao plasman u drugo kolo Kupa, Varaždincima to nije pošlo za rukom.

Odbojkaški klub Varaždin od ove sezone nastupa pod novim imenom, Varaždin Volley, te s itekako pomlađenom momčadi i novim trenerom. Naime, iz Osijeka je u ekipu Varaždinu stigao Tomo Paun: "Ekipa je mlada, a meni je baš to bilo važno jer volim raditi s mladima. S druge strane, OK Varaždin je institucija hrvatske odbojke, dvostruki prvak i osvajač kupa i velika mi je čast da mogu raditi u ovoj sredini", kazao je Paun.

Nakon dva uvjerljiva poraza od Rijeke u prvom kolu Kupa Hrvatske trener Paun morao je prokomentirati kako je Rijeka sigurno bila bolji protivnik: "Kasnije smo počeli s pripremama, a i još su nas zakačile prehlade i ozljede. U ovom trenutku Rijeka je bolja i spremnija momčad te je zasluženo izborila prolaz u iduće kolo."

U Prvoj A ligi odbojkaši Varaždina startaju s mladom ekipom kojoj je cilj pobjeđivati te stići barem do sredine tablice, a možda i više: "Bez obzira na pomlađenu ekipu, mi želimo pobjeđivati. U odbojci nema neriješenog rezultata, dakle i nemamo neki izbor. U startu sezone će nam malo nedostajati to što smo kasnije krenuli, no kako sezona bude odmicala uvjeren sam da ćemo izgledati sve bolje. Ekipa jest mlada, izuzev Jošića i Mihajlova sve su to igrači od 20 do 22 ili 23 godine, bit će sigurno oscilacija, no Varaždin spada u gornji dom hrvatske odbojke. Stoga je i cilj sredina tablice s pretenzijom prema gore, recimo oko 6. mjesta", dodao je Paun.

U subotu, u sklopu prvog kola Prve odbojkaške lige, Varaždinu u goste stiže ekipa Daruvara: "Bez obzira što nismo uigrani, što Čičković i Žganec nisu zaliječeni, učinit ćemo na parketu sve za pozitivan rezultat", zaključio je Paun.

S druge strane, odbojkaši Centrometala za prvenstvo se pripremaju prijateljskim utakmicama, a u posljednjoj, onoj s Nedelišćem, uvjerljivo su slavili s 3:0 u setovima. Za novu sezonu kadar Centrometala nije se mijenjao već se uigravao kako bi postigao što bolje rezultate. Momčad Centrometala će pod vodstvom Jadranka Kirića ove subote također startati u prvenstvu Hrvatske gostovanjem kod favorita prvenstva, osječke Murse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!