Nogomet

Bilić: "Nedostajalo je hrabrosti"

Vedran Babić • petak, 07.10.2011.
Bilić: "Nedostajalo je hrabrosti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatski izbornik Slaven Bilić ne može biti zadovoljan prikazanim od strane njegovih izabranika, koji u gotovo 100 minuta večerašnje igre nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku za postizanje pogotka...

"Izgubili smo zbog dva prekida, koji su nas koštali pogodaka. Znali smo da će oni svoje šanse tražiti kroz prekide te duge lopte i kontranapade, koje smo sprečavali s lakoćom. No, naša dominacija, tj. kontrola bila je bez konkretnosti kad se osjećalo da su Grci na pladnju. Nedostajao je zadnji pas, nedostajalo je hrabrosti prema naprijed", prvi su Bilićevi dojmovi koje je izrekao u mikrofon HTV-a.

"Kad smo početkom drugog poluvremena imali neke, ne mogu reći šanse, ali izgledne situacije, dogodio se korner na koji smo reagirali slabo. Samaras je ostao sam na 15 metara i poentirao. Znalo se tko koga čuva, mi smo još stavili višak igrača da bi pokrivali ne samo igrače, već i prostor, ali sada gledam na televiziji da je krivo bilo naše individualno postavljanje, a da su se Grci dobro postavili."

Da li je Bilić pogriješio u postavi momčadi? Da li bi nešto mijenjao?

"Mi smo postavili ekipu koja je bila igračka, ofenzivna. Postojala je opasnost da primimo gol iz kontre, ali to se nije dogodilo. Kontrolirali smo igru, Grci nam nisu dolazili do gola, ali ta naša dominacija je bila nekonkretna, jalova. Falilo je hrabrosti u zadnjoj trećini, a oni su se dobro branili. Mi smo imali premalo raspoloženih igrača da to riješe. Ne znam koja bi postava, barem na papiru, imala više šansi."

Što se dogodilo s Kalinićem?

"On je dosta ružno izvrnuo zglob i sada čekamo dijagnozu. Na kraju smo ostali i bez Mandžukića pa smo jedan dio utakmice igrali s dva igrača manje."

Za kraj, i riječ-dvije o neredima koji su vrlo lako mogli prekinuti utakmicu.

"Sudac Webb mi je rekao da odvedem igrače u svlačionicu i ako se situacija ne smiri, da se utakmica neće nastaviti. No, vrlo brzo se situacija smirila, reagirala je grčka policija i do kraja je bilo u redu."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skarambež10.10.2011. u 01:23
    Iskreno rečeno, Grčka je opet pobijedila antinogometom. I žalosno je da se opet izvlači prljavom igrom koja im prolazi nesankcionirana. Niko Kovač je zbog lakta dobio crveni karton kad smo igrali protiv Engleske u Zagrebu pa je ostalo 1:4. A sad je Grk, za razliku od Kovača, baš zamahnuo laktom u... [više na forumu]
    Skarambež
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 13:12
    da je bogdo mec bio prekinut pa da nisam morao gledat ovu sramotu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 12:33
    kakva dominacija, jesmo mi gledali istu utkmicu??nisi igra ofenzivno ako staviš ofenzivne igrače kojim je glavni zadat da igraju obranu i zatovore prilaze golu..biliću samo na papiru si igra ofenzivno !!!!
    Obrisan korisnik
  • lambik08.10.2011. u 12:24
    O kakvoj dominaciji on prica? Boze dragi.
    lambik
  • Obrisan korisnik08.10.2011. u 12:22
    kada su grci krenuli u drugom poluvremenu trebao je izvući jednoga napadača i ubaciti Vidu kako bi ojačao obranu...a sustav igre prebaciti na polukontre i kontre...
    Obrisan korisnik