Tenis

Melzer ponovno jači od Ljubičića

Ivor Krapac • utorak, 11.10.2011.
Melzer ponovno jači od Ljubičića
Foto: EPA

Hrvatski tenis izgubio je i drugog predstavnika na Masters 1000 turniru u Šangaju. Nakon Ivana Dodiga, koji se oprostio u ponedjeljak, zaustavljen je i Ivan Ljubičić, s novim porazom od igrača kojeg ne voli vidjeti s druge strane mreže...

Kao i u njihova četiri ranija međusobna susreta, Jürgen Melzer je i peti put imao rješenje za Ivana Ljubičića. Opterećen tjelesnim problemima, najvjerojatnije s leđima, koji su se izrazito osjetili kako se meč bližio kraju, Ljubo ovog utorka nije bio ozbiljnija prijetnja 30-godišnjem ljevorukom Austrijancu, 20. na svijetu - Melzer je sa 6:4 i 6:2 dohvatio drugo kolo protiv Kolumbijca Santiaga Giralda, startnog pobjednika nad Ivanom Dodigom.

Ljubičić je u Šangaj došao nakon prošlotjednog polufinala Pekinga, dok je Melzer bio svježiji, što je u ovom dvoboju u potpunosti došlo do izražaja u drugom dijelu meča. Prvi set bio je izjednačeniji, Austrijanac ga je dobio uz jedan break i bez suočavanja s break-loptom, da bi u nastavku prošao s još tri breaka, dva u nizu nakon 2:2, u seriji od četiri osvojena gema s kojima je zaključio meč.

Vezane vijesti

Ivan je početkom drugog seta nakratko vratio nadu u preokret, nadoknadio je rani break i zaostatak od 2:0, ali dalje od toga nije išlo. Austrijanac je odjurio i dovršio meč nakon samo sata i 16 minuta na terenu.

U utorak će u akciji biti i Marin Čilić, posljednji hrvatski adut u singlu. Prošlotjednog finalista Pekinga na startu čeka španjolski kvalifikant Albert Ramos.

ATP Masters 1000 Šangaj, 11.10.2011., prvo kolo:
Melzer (Austrija, 14) - Ljubičić (Hrvatska) 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2011. u 15:17
    Stvarno mu ne pase a i dosao je bas u nezgodnom trenutku za Ljubu-steta!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2011. u 12:23
    nazalost...
    Obrisan korisnik
  • Zdren11.10.2011. u 11:29
    očekivano.
    Zdren