Košarka

Rudež: "Nema posebne treme"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • utorak, 11.10.2011.
Rudež: "Nema posebne treme"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon kvalifikacijskog turnira za Euroligu u Vilniusu i dva gostovanja na početku ABA lige, Cibona će u srijedu odigrati i prvu službenu domaću utakmicu u sezoni. U Dom Dražena Petrovića u srijedu dolazi Krka, aktualni slovenski prvak i prošlosezonski sudionik Final Foura regionalne lige, koju Cibosi dočekuju s respektom - ali i s vjerom da će se svojim navijačima predstaviti u lijepom svjetlu...

U dosadašnje četiri utakmice na početku sezone, Cibona nije iskočila iz okvira očekivanog. Protiv Choleta i Radničkog su imali dovoljno argumenata za pobjedu, a taj cilj su i ostvarili, dok je u porazima od Lietuvos Rytasa i Maccabija uloga favorita bila na strani suparnika. Josip Vranković otkrio je da je zadovoljan onime što je njegova momčad zasad pokazala, a vjeruje da će imati razloga za zadovoljstvo i u srijedu protiv Krke, u utakmici koja će početi u 19 sati.

"S obzirom na situaciju da smo s pripremama krenuli posljednji i da smo imali i kvalifikacijski turnir u Litvi, nije nam odgovarao raspored na početku regionalne lige. Imali smo dva teška gostovanja, pogotovo zbog toga što smo kasno završili utakmicu u Izraelu i potom morali na let za Beograd, pa u Kragujevac, situacija nije bila laka", osvrnuo se trener Cibosa na otvaranje sezone.

Godišnje ulaznice

Vezane vijesti

Susret s novinarima uoči prve ovosezonske domaće utakmice Cibonin direktor Zdenko Antunović iskoristio je za informaciju o godišnjim ulaznicama koje su u prodaji po cijeni od 200 kuna za žuti sektor i 400 kuna za crveni, a 600 kn za plavi teleskop. Po pojedinoj utakmici, cijene za ta tri sektora su 10, 20 i 50 kuna.

Ulaznice se mogu nabaviti putem web-stranice ulaznice.hr ili u klupskom fan shopu u Ciboninom prolazu. Radno vrijeme fan shopa je između 9 i 20 sati radnim danom, a od 9 do 15 h subotom.

Pored toga, direktor Cibosa pozvao je navijače i da učlanjenjem u klub, uz članarinu od 100 kuna, ostvare pogodnosti prilikom kupnje klupskih suvenira i ulaznica za utakmice.

Prvi suparnik u ABA ligi bio je izraelski velikan, koji je držao kontrolu kroz praktički cijelu utakmicu i rezultatski pobjegao u završnici. "Maccabi će pokazati svoju snagu u narednim kolima, dominantni su pod košem sa Schortsanitisom, bit će im teško parirati. Za Farmara sam rekao da je izuzetno kvalitetan igrač, ima lakoću napadačkog rješenja, a s njima dvojicom rade razliku i defanzivno", opisao je Vranković gostovanje u Izraelu.

U Kragujevcu su Cibosi slavili u produžetku, skinuvši s leđa dio pritiska uoči prve domaće utakmice, u koju će ući s jednom pobjedom "u torbi". "Igrali smo na vrućem parketu protiv ekipe koja je po proračunu 'al pari' Ciboni. Bilo je to teško gostovanje iz više razloga, imaju jako dobrog trenera i kvalitetne igrače koji će pokazati koliko su vrijedni u nastavku natjecanja, pa sam zadovoljan kako je ta utakmica završila. Dosad se pokazalo da smo praktički tek na početku, a kada sve saberem, ima više toga što mi daje razlog za zadovoljstvo."

U srijedu navečer tražit će se pobjeda, ali s obzirom da je sezona još mlada, Joke je dovoljno oprezan. "Krka je kvalitetna ekipa, imaju dva slovenska reprezentativca (Zoran Dragić i Edo Murič, op.), imaju i Jordana koji je bio u Hemofarmu i još nekoliko iskusnih igrača, poput Klobučara. Čeka nas težak zadatak, ali vjerujem u svoje momke i očekujem da ćemo naći rješenja i imati kvalitete da utakmica ode na našu stranu."

Damjan Rudež će protiv gostiju iz Novog Mesta odigrati prvu domaću utakmicu u Ciboninom dresu, a uoči tog nastupa, kazao je da time previše ne razbija glavu: "Razmišljam o tome u zadnjih nekoliko dana, ali ne dajem tome toliku važnost, već sam odigrao nekoliko utakmica za Cibonu, kao i ostali novi igrači u klubu. Nema posebne treme".

S Krkom su se Cibosi dvaput susretali u pripremama i oba puta slavili, ali Rudež iz toga ne želi izvlačiti veće zaključke: "Situacija je malo drugačija nego u prve dvije utakmice protiv njih, nedostajali su im bitni igrači, ovog puta bit će drugačije nego u predsezoni jer tada nisu imali reprezentativce. Nama je bitno da odradimo ovu utakmicu što kvalitetnije i predstavimo se našoj publici što bolje u prvom domaćem susretu."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 14:14
    spava!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2011. u 10:07
    daj odjebi više s tim klađenjem i igricama, u pičku mile materine! admine jel' spavaš ili radiš posao za koji si plaćen??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2011. u 10:06
    daj odjebi više s tim klađenjem i igricama, u pičku mile materine! admine jel' spavaš ili radiš posao za koji si plaćen??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2011. u 13:57
    Pleniglacial,da,slažem se s tobom kaj se tiče jokea.On nikad nije trebao u svoje ruke dobit reprezentaciju jer je neiskusan i nedokazan trener,i to je greška saveza kaj mu je uopće ponudio mjesto izbornika.A kaj se tiče jokea u ciboni meni to sasvim pristojno izgleda.Još prošle sezone je napravio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.10.2011. u 13:30
    10 ili više za Cibonu ;)
    Obrisan korisnik