Nogomet

Santos: "Zaslužili smo ići na Euro"

Ante Dubravac • srijeda, 12.10.2011.
Santos: "Zaslužili smo ići na Euro"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Pobjedom nad Gruzijom u Tbilisiju rezultatom 2:1 Grci su natjecanje u kvalifikacijskoj skupini F završili ispred Hrvatske i osigurali izravan plasman na Europsko prvenstvo.

Nakon što su Gruzijci poveli u 19. minuti preko Targamadzea iz slobodnog udarca Grci su se dugo mučili da dođu barem do jednog boda koji im je osiguravao prvo mjesto u skupini. Ipak u samoj završnici s dva pogotka potpuno okreću stvari u svoju korist što im je omogućilo veliko slavlje.

"Bila je to čudna utakmica. Dobro smo krenuli, ali primili smo gol bez da je Gruzija stvorila priliku," izjavio je Fernando Santos nakon utakmice i dodao: "Kada je Gruzija ostala s deset igrača, stvari su za nas postale lakše. Zaslužili smo otići na Euro."

"Tražili smo gol, pokazali smo da vjerujemo u vlastite sposobnosti i da smo sazreli kao momčad. Ostali smo smireni iako smo gubili."

Santos vjeruje da njegova momčad i na Europskom prvenstvu može napraviti dobar rezultat: "Dobro ćemo proći. Nemamo granice i sigurno ćemo ostvarivat pobjede. Vjerujem u našu momčad i ove igrače," zaključio je grčki izbornik.

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • špilmaher12.10.2011. u 10:27
    Dam se kladit da je ozljedjivanje gruzijskog igraca bilo namjerno s obzirom na to da su Gruzijci vec izvrsili sve 3 zamjene...
    špilmaher
  • Obrisan korisnik12.10.2011. u 10:09
    naravno da jeste...iako vam momčad čine penzioneri i panjevi....svi znaju što treba raditi, kako se postaviti, kako iskoristiti mane protivnika, kako se boriti...ukratko, momčad ste s glavom i repom. čista suprotnost nama.
    Obrisan korisnik