Nogomet

Najveća engleska i rimska bitka

Sportnet • petak, 14.10.2011.
Najveća engleska i rimska bitka
Foto: EPA

Protekli su dani bili posvećeni reprezentativnom nogometu, a klupski se vraća na velika vrata, uključujući i derbije Liverpoola i Uniteda te Rome i Lazija...

Pomalo u sjeni završnice kvalifikacija za Europsko prvenstvo i kazne Wayneu Rooneyju protekao je uvod u najveći derbi engleskog nogometa. Na Anfieldu se sastaju Liverpool i Manchester United, rekorderi po broju osvojenih naslova prvaka, a utakmica koja će otvoriti osmo kolo mogla bi označiti povratak dvojice kapetana u prvu postavu. Steven Gerrard tri je puta dosad ulazio kao zamjena nakon sedmomjesečne stanke, a Nemanja Vidić odigrao je cijelu utakmicu za Srbiju.

Redsi imaju manje briga što se ozljeda tiče (Agger), a Crvenim vragovima upitni su Gibson, Cleverley i Rafael. Prošli put Liverpool je na svojem terenu pobijedio 3:1 uz hat-trick Kuyta, a United ondje nije pobijedio od 2007. (1:0, pogotkom Teveza).

Tottenham putuje na sjeveroistok, na noge Newcastleu, bez ozlijeđenog Kranjčara, a šanse za nastup Adebayora zasad su 50-50. Iako zvuči nevjerojatno, City će na raspolaganju protiv Aston Ville imati tek jednog napadača (Džeku) zbog ozljeda i suspenzije Teveza. Chelsea dočekuje svoju "crnu mačku" Everton. Klub iz Liverpoola Bluesi nisu pobijedili od svibnja 2009. Fernando Torres propustit će utakmicu jer služi kaznu od tri utakmice suspenzije.

Nakon stanke zbog reprezentativnih nastupa natjecanje u Primeri se nastavlja s osmim kolom. Najzanimljiviji susret svakako je onaj na Santiago Bernabeu između trećeplasiranog Real Madrida i sedmoplasiranog, povratnika u društvo najboljih, Betisa.

Poslije minimalnog poraza na gostovanju kod Levantea i neriješenog rezultata protiv Racinga Kraljevski klub je s dvije uvjerljive pobjede uz čak deset postignutih pogodaka vratio dobro raspoloženje u svoju svlačionicu. S druge strane Betis je sve do prošlog kola bio vodeća momčad Primere, ali su onda poraženi pred svojim navijačima od Levantea.

Barcelona na svom stadionu dočekuje Racing koji još uvijek nema niti jednu pobjedu, a tako će vrlo vjerojatno ostati i nakon gostovanja na Camp Nou. Zanimljivi susreti očekuju se u dvobojima Mallorce i Valencije te drugoplasiranog Levantea i četvrte Malage. Ivan Rakitić sa svojom Sevillom ne bi trebao imati problema protiv posljednjeplasiranog Sportinga.

Registrirani korisnici kladionice expekt.com mogu potpuno besplatno gledati sljedeće utakmice:

Subota:
18:00 Real Madrid - Real Betis 1.12 8.00 20.00
20:00 Barcelona - Racing Santander 1.08 10.00 21.00
22:00 Granada - Atlético Madrid 3.30 3.30 2.15

Nedjelja:
12:00 Rayo Vallecano - Espanyol 2.20 3.30 3.20
18:00 Levante - Málaga 3.00 3.30 2.30
22:00 Sevilla - Sporting Gijón 1.35 4.45 9.25

Njemački Bundesligaši stigli su do devetog kola. Derbi susret ovog vikenda gledat ćemo već u petak. Zbog obveza u Ligi prvaka aktualni prvak gostuje u Bremenu. Nakon serije slabijih rezultata dortmundski sastav zaredao je s dvije pobjede te će kod drugoplasiranog Werdera tražiti nastavak te pozitivne serije. No, u posljednjem međusobnom susretu s 2:0 slavila je ekipa Thomasa Schaafa pa gosti moraju biti na oprezu. U Kloppovom sastavu nadamo se našem Perišiću na terenu od prve minute.

Od ostalih dvoboja, u subotnjem rasporedu, Mijatovićeva Hertha gostuje kod Bayerna. Olić se nada ponekoj minuti na travnjaku nakon oporavka od teške ozljede, dok je Pranjić, nažalost, sve rjeđe u planovima trenera Heynckesa. Borussia, ali ona iz Mönchengladbacha, koja je odlično otvorila novu sezonu te se trenutno nalazi na trećem mjestu dočekuje Bayer iz Leverkusena, a hrvatski trojac u Wolfsburgu domaćin je Nürnbergu.

I u nedjelju su Hrvati u akciji. HSV, s novim trenerom Thorstenom Finkom, ali i Petrićem u prvom sastavu te Iličevićem, koji je napokon odradio četiri utakmice suspenzije zbog crvenog kartona, traži bijeg sa začelja kod Freiburga, dok će Jajalo u Kölnu ugostiti čvrsti Hannover.

Nakon reprezentativnih obaveza na red je došlo sedmo kolo talijanskog prvenstva. Derbi kola igra se u Rimu gdje će se odigrati "vrući" gradski susret između Lazija i Rome. Lazio je domaćin u ovoj utakmici, a bitno je spomenuti da će Roma igrati bez svog kapetana, legendarnog Francesca Tottija. Obje momčadi imaju isti broj bodova na kontu tako da nas očekuje prava nogometna poslastica u nedjelju.

Aktualni prvak Milan na San Siru će ugostiti neugodni Palermo. Momčad Massima Alegrija tražit će sva tri boda u utakmici da bi se priključila borbi za vrh ljestvice. Još jedan "posrnuli" milanski klub igrat će protiv momčadi sa Sicilije. Inter će s Ranierijem na klupi tražiti bodove protiv uvijek opasne Catanije. Inter također ima imperativ pobjede nakon lošeg ulaska u novu sezonu.

Vodeće momčadi Serie A, Juventus i Udinese, u ovome kolu igrat će u gostima. Stara dama ide na noge Chievu, a Udinese gostuje kod Atalante. Napoli će nastavak pobjedničkog niza i pobjedu za odlazak na vrh tražiti na San Paolu protiv momčadi Parme.

Deseto kolo francuskog prvenstva ne donosi teške zadatke za momčadi koje se nalaze u vrhu tablice. Vodeći PSG ide na gostovanje kod Ajaccioa koji se nalazi na 18. mjestu ljestvice i posljednja četiri kola ne zna za pobjedu, Montpellier očekuje dvoboj s Dijonom, a niti Lyon ne bi trebao imati težak posao na domaćem terenu protiv Nancyja, posljednjeplasirane ekipe na tablici. Momčad našeg Dejana Lovrena želi ostvariti dobar rezultat kako bi dodatno poboljšala atmosferu u svlačionici uoči susreta s Real Madridom, koji ju očekuje u Ligi prvaka sljedećeg tjedna.

Aktualni prvak Lille bodove za priključak samome vrhu ljestvice tražit će na zahtjevnom gostovanju kod Auxerrea koji je jedini poraz zabilježio u prvom kolu, a zanimljivo će biti i u Toulouseu. Tamo kod istoimenog domaćina gostuje Marseille koji je vrlo loše započeo sezonu.

Francuski viceprvak nakon prvih devet kola nalazi se na 13. mjestu prvenstvene ljestvice te su mu jako potrebni bodovi kako bi se maknuo iz donje polovice tablice i približio se momčadima iz vrha.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 13:36
    gerrard-suarez !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 12:54
    You'll Never Walk Alone!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 10:05
    YNWA!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 23:57
    ajmo liverpool
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2011. u 22:53
    S obzirom da United loše prolazi kod Liverpoola zadnjih godina očekujem tvrdu i tešku utakmicu koja će dobiti United.I svaka čast Sportnetu na ovim najavama, pregledno je, lijepo..
    Obrisan korisnik