Rukomet

Kokice prvu pobjedu traže u Danskoj

Zvonka Keliš • subota, 15.10.2011.
Kokice prvu pobjedu traže u Danskoj
Foto: www.rk-podravka.hr

Rukometašice Podravke Vegete ove subote očekuje treći nastup u Ligi prvakinja u kojem love svoje prve bodove. Budući da nakon dva kola nisu slavile ni u jednom susretu hrvatske prvakinje očekuje težak zadatak, naime, dva boda pokušat će izborit na gostovanju kod danskog Viborga.

Ždrijeb Lige prvakinja Kokicama nije donio nimalo lako skupinu, no već prva utakmica s ekipom slovenskog Krim Mercatora dala je naslutiti da Podravka ove sezone može iznenaditi. Iako do pobjede nije stigla ni u prvom ni u drugom kolu, možda će upravo treće bitno sretno za osvajanje prvih bodova. Nakon gostovanja kod Larvika, rukometašice Podravke Vegete ponovno idu u goste, no ovoga puta u Dansku gdje će snage odmjeriti s ekipom Viborga.

Rukometašice Viborga, trostruke prvakinje Europe (2006., 2009. te 2010.) do sada su ostvarile polovičan uspjeh, naime, na samom su startu priredile pravo iznenađenje svladavši aktualne europske prvakinje, rukometašice Larvika, da bi potom, u drugom kolu, pretrpjele poraz od slovenskog Krima predvođenog hrvatskim rukometašicama, Penezić i Grubišić. Pred njima je također veliko dokazivanje na domaćem terenu te lov na druga dva boda.

Trener Kokica, Neven Hrupec, svjestan je koliko je ekipa Viborga dobra, no uvjeren je da ukoliko igračice Podravke isprave pogreške iz Norveške, mogu itekako iznenaditi u Danskoj: "Protiv ovako vrhunskih ekipa treba 60 minuta biti na visokoj razini. Međutim, ako ponovimo igru iz naših prvih 45 minuta u Norveškoj, ispravimo pogreške koje smo radili zadnjih 15 minuta te ako damo sve od sebe uspjet će nam pokušaj ostvarenja što boljeg rezultata."

VIBORG - ODLASCI

Ekipu Viborga pred novu je sezonu napustilo nekoliko važnih igračica, naime, nakon odlaska Bojane Popović još su tri iskusne rukometašice rekle zbogom danskoj ekipi. Gorica Aćimović krenula je put slovenskog Krima, dok je Maja Savić odlučila zaigrati u crnogorskoj Budućnosti, Carmen Amariei je, pak, otišla u rumunjski HDM Cetate Deva. Iz Viborga su otišle još i Pia Hildebrand te Katja Lausen.

Činjenica je da su rijetki iz Danske odlazili kući s bodovima, no trener Hrupec gaji nadu u pozitivan rezultat: "Viborgu se ozlijedila važna igračica, Isabelle Gullden, koja je jedna od boljih srednjih vanjskih u Europi te možda upravo zbog toga Viborg neće imati tečnost u igr te će ih to malo poremetiti. Mi ćemo probati doći do svoje prilike i do pozitivnog rezultata."

Trener domaće ekipe, Martin Albertsen, raduje se susretu kod kuće gdje očekuje pobjedu svoje ekipe, međutim, Podravku Vegetu nikako ne podcjenjuje: "Ekipa Podravke je kao ranjena životinja, naime, iza nje su dva poraza zbog kojih će sada biti itekako opasna. Kod kuće je Podravka odigrala vrlo dobru utakmicu gdje je minimalno poražena, no upravo je tamo pokazala koliko je dobra te će protiv nas sigurno juriti po pobjedu."

VIBORG - DOLASCI

Koliko je Viborg ostao oslabljen odlaskom nekoliko važnih igračica, toliko je i pojačan dolaskom novih. Naime, u dansku je ekipu iz redova Randersa stigla Maria Fisker, dok je Šveđanka Isabelle Gullden došla iz Sävehofa. U ekipu su stigle i Julie Aagaard iz Aalborga te Pernille Holst Larsen iz redova Odensea.

Albertsen najveću prednost Podravke vidi u njene tri ključne igračice, Tatari, Horvat te Damnjanović te će se stoga Viborg morati dobro pomučiti za pobjedu: "Srednja vanjska igračica Tatari, desno krilo Horvat te Srpkinja Damnjanović na lijevoj vanjskoj poziciji okosnica su ekipe iz Koprivnice. Ove su tri iznimno talentirane igračice odlične s loptom te vole igru jedan na jedan što je klasika za gotovo sve jugoslavenske ekipe. Morat ćemo igrati jako dobro kako bi porazili ovu itekako borbenu ekipu", zaključio je Albertsen.

Nakon minimalnog poraza u Koprivnici te uvjerljivog u Norveškoj, Miranda Tatari problem je našla u samim igračicama, točnije, u njihovim glavama: "Naš najveći problem je trenutno taj što svi drugi vjeruju u nas, ali mi ne vjerujemo u sebe. U rukometu, sportu, u životu općenito, ne pobjeđuju i ne idu naprijed bolji, nego uporniji. Trebamo otići u Viborg s vjerom da možemo."

VIBORG BEZ GULLDEN KAO BARCA BEZ MESSIJA

Važno pojačanje ekipe Viborga, Šveđanka Isabelle Gullden, prošlog je utorka na utakmici sa Silkeborg Voelom slomila desnu ruku te će s terena izbivati dva mjeseca. Za Viborgov portal, trener Albertsen, pojasnio je koliki je gubitak za ekipu njeno izbivanje s terena: "Bella je pokazala da je trenutno među najboljim svjetskim srednjim vanjskim igračicama, ako ne i najbolja u ovom trenutku te je teško sprovesti našu igru bez nje. To je kao da FC Barcelona igra šest utakmica Lige prvaka bez Lionela Messija."

Dva poraza već su iza rukometašica Podravke koje su sada usmjerene na borbu u Danskoj te osvajanja vrlo važnih bodova. Nakon što je Viborg iznenađujuće pobijedio ekipu Larvika te je potom pretrpio poraz u Sloveniji, kod kuće sigurno želi ispraviti posljednji poraz te domaćim navijačima pružiti razlog za slavlje. Kokicama stoga sigurno neće biti lako na gostovanju, no ukoliko daju sve od sebe te pokažu onaj pravi momčadski duh, sigurno je da mogu iznenaditi sve, pa tako i rukometašice Viborga.

Susret trećeg kola Lige prvakinja između Viborga i Podravke Vegete na rasporedu je u subotu u 14.30 sati.

foto: www.rk-podravka.hr

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Viborg27:27Podravka Vegeta
Larvik HK31:19Krim Mercator
1Larvik HK 6161:138+238
2Viborg 6161:16106
3Krim Mercator 6143:151-86
4Podravka Vegeta 6146:161-154

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 11:56
    kokice:)
    Obrisan korisnik