Nogomet

De Boer: "Dinamo mogao pobijediti Real"

Maj Gašparac • subota, 15.10.2011.
De Boer: "Dinamo mogao pobijediti Real"

U utorak u sklopu trećeg kola Lige prvaka na Maksimiru gostuje Ajax. Nizozemci dvije utakmice protiv Dinama vide kao priliku za osvajanje svih šest bodova, no svjesni su da ih ne čeka lagan zadatak, izjavio je njihov trener Frank de Boer.

U trećem kolu Lige prvaka zagrebački Dinamo ugostit će Ajax. Nizozemski klub u početna dva kola osvojio je jedan bod i nalazi se na trećem mjestu u skupini D. Trener Ajaxa Frank de Boer priznao je kako njegova momčad u utakmicama s Dinamom želi ostvariti dvije pobjede kojima bi osigurala treću poziciju i povećala izglede za jedno od prva dva mjesta.

"Dvije utakmice protiv Dinama mogle bi biti odlučujuće za nas kako bi barem osigurali treće mjesto. No mi u konačnici želimo više, a to je osigurati drugu poziciju ili čak prvu. Tako da su ove dvije utakmice presudne za nas – zapravo iz njih moramo uzeti šest bodova", izjavio je Ajaxov strateg za UEFA.com.

Trener Ajaxa prokomentirao je i druge dvije momčadi u skupini D: "Imaju mnogo iskustva u Ligi prvaka. Lyon ju igra svake godine i gotovo uvijek siže do četvrtfinala. Real Madrid je prošlogodišnji polufinalist", izjavio je te prokomentirao kako Liga prvaka ima pozitivan učinak na njegovu momčad: "To je fantastično iskustvo za naše igrače. Tempo je nekad malo previsok, no to je sjajno iskustvo iz kojega se može učiti."

Uoči susreta u Zagrebu, De Boer se osvrnuo i na utakmicu prvog kola Lige prvaka u kojoj je Kraljevski klub gostovao na Maksimiru: "Real Madrid je igrao tamo i pobijedio 1:0, no lagano je Dinamo mogao pobijediti 2:1. Oni su, posebno na domaćem terenu, vrlo dobra momčad s fanatičnim navijačima i nije ih lako pobijediti. Imaju mnogo dobrih igrača, tako da nam neće biti lako."

De Boer je priznao kako vjeruje u svoju ekipu koja je sposobna za velike rezultate: "Mislim da imamo vrlo talentiranu skupinu igrača. Ukoliko su svi u dobroj formi i usmjereni na isti cilj, onda se nemamo nikoga bojati i možemo biti težak protivnik bilo kojoj ekipi. Siguran sam u to", zaključio je.

Foto: Wikipedia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 18:02
    put u madrid na utakmicu - "Real madrid - dinamo zagreb" !!! http://www.putujmozajedno.hr/route-details/274.html Jos 3 slobodna mjesta!!! zainteresirani neka se jave u inbox!!! AJMOOOOO
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 16:22
    Dinamo svetinja!!!
    Obrisan korisnik
  • bonkas15.10.2011. u 16:17
    naši novinari ne bi trebali servirati ovakvečlanke našim praznoglavim igračima
    bonkas
  • bonkas15.10.2011. u 16:15
    uvijek ista priča. stranci znaju koliko debilan mentalitet imamo i onda nas prije svake utakmice filaju s pričama kako smo jaki... zna se da balkanci najbolje igraju i reagiraju kad su podcijenjeni.iz godine u godinu pušimo ista sranja o našoj snazi a pametni nizozemac to pokušava iskoristiti... [više na forumu]
    bonkas
  • Obrisan korisnik15.10.2011. u 14:32
    Zamisli, spdaju Dinamo jer je izgubio od Zadra, a Barca prošle sezone izgubi doma od Herculesa (koji ispadne iz lige), a osvoje prvenstvo i LP.
    Obrisan korisnik