Nogomet

Toplak: "Zaslužena pobjeda Šibenika"

Ivana Jurica • nedjelja, 16.10.2011.
Toplak: "Zaslužena pobjeda Šibenika"
Foto: Martina Japundžić

Ako je među gledateljima posljednjih Šibenikovih utakmica bilo i onih totalno neupućenih u financijske probleme kluba i igrača sa Šubićevca, teško da bi, s obzirom na prikazano na terenu, to mogao i zaključiti. Jer Šibenčani u posljednje vrijeme igraju kao da problema s financijama nemaju. A imaju itekakvih, ali i tome unatoč uspjeli su pobijediti Cibaliju. Razlog je to za zadovoljstvo trenera, igrača, ali i navijača šibenskog prvoligaša.

Zanimljiv je bio uvod službene konferencije za novinare u klupskim prostorijama nakon utakmice. Domaći su novinari gostujućeg trenera Samira Toplaka dočekali riječima kako bi ga i češće voljeli vidjeti na Šubićevcu, aludirajući na činjenicu da je i drugi put ove sezone sa svojom momčadi pokleknuo u Krešimirovom gradu. “Znam, kako vam neću biti drag“, odgovorio je uz osmijeh trener Vinkovčana.

Okrenuli smo se nakon toga ozbiljnijem razgovoru. Dao je Toplak i svoje viđenje utakmice: "Zaslužena pobjeda Šibenika. Mi smo sami sebi prvo poluvrijeme dali dva gola. Izgubili smo dvije čiste lopte i Šibenik praktički pogurali u utakmicu. Bilo je teško u drugom poluvremenu stizati tu prednost od 2:0. Čak igra u polju nije bila toliko loša, bilo je tu posjeda, međutim te dvije prve katastrofalne greške i savršeni potez malog Jakoliša kod trećeg gola su odlučili utakmicu. Želim kolegi i Šibeniku da se izvuku iz ove teške situacije, da pokušaju napraviti sve što je moguće."

Pobjeda za Gorana i Ivu

Vezane vijesti

Nakon utakmice strijelac prvog gola Stipe Bačelić-Grgić nam je kazao: "Napokon smo pobijedili. Stvarno smo svi prezadovoljni i nadam se da se i s tribina vidjelo koliko smo željeli tu pobjedu. Stvarno smo izginuli za nju svih 90 minuta. Svaku svoju pobjedu, barem ja, ću posvećivati Goranu i Ivi, domaćem stručnom stožeru. Od prvog sam dana rekao da ćemo ginuti za njih. Drago mi je i zbog njih što smo ovo pobijedili. Nadam se da ćemo sada ući u jedan dobar niz i uhvatiti priključak."

“Nama sad dolazi Zadar. Dvije ozljede, Bartolović i Jurić, važni kotačići. Moramo se dobro pripremiti“, nastavio je trener Cibalije.

Pitali smo ga i da usporedi današnji Šibenik i onaj protiv kojeg je igrao dok je vodio Varaždin: "Mislim da smo mi onda puno više nadigrali Šibenik u toj utakmici. Ovo je bila drugačija utakmica i mislim da je rani gol usmjerio utakmicu. Ovo je drugačiji Šibenik, onoga smo mi puno više nadigrali koliko se ja sjećam."

Riječ je potom dobio domaći trener Goran Tomić koji je u petoj službenoj utakmici na klupi Šibenika dočekao napokon i prvu pobjedu: "Presretan sam, nemam riječi za ovo. Svi znamo u kakvoj situaciji mi živimo i radimo. Neće se naljutiti kolega Toplak kad kažem da je samo bilo pitanje vremena koja će momčad naletjeti da ih pobijedimo. Da je bila bilo koja druga momčad na drugoj strani mi bi svejedno dobili tri boda. Jer igre koje ova momčad pruža u zadnjih mjesec dana su više nego dobre. Nismo imali dozu sreće do sad, a danas smo je imali. Tako je to u nogometu. Uzelo nam je protiv Splita, čak i protiv Zagreba, ni protiv Dinama nismo imali sreće. Danas nam se sve vratilo."

Zaslužena pobjeda

"Znali smo da će nas čekati vrlo teška utakmica. Rano smo zabili gol što je usmjerilo utakmicu u našu korist. U svlačionici smo se dogovorili da igramo kao da je 0:0, da utakmicu što prije trebamo dovesti do kraja. Igrali smo onako kako smo se i pripremali cijeli tjedan, dobro smo ih proučili, vidjeli kako probijati njihove bokove. Na kraju smo, ja se nadam, zasluženo pobijedili“, kazao je stoper Ivan Fuštar uz dodatak: “Vrlo je teška situacija, a jedina opcija nam je da igramo, da se borimo i da ako dođe neka ponuda idemo dalje."

"Prvo poluvrijeme Cibalia je imala posjed lopte. Međutim, moram naglasiti kako je jako teško bilo igrati uz vjetar. Nekako sam priželjkivao da bude neriješeno do drugog poluvremena, kad budemo igrali niz vjetar. Ali mi smo zahvaljujući njihovim greškama, kao što je i kolega rekao, poveli 2:0 i onda je drugo poluvrijeme sve to bilo lakše privesti kraju. U tom drugom dijelu odigrali smo rutinski i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili", kazao je trener Narančastih.

I dodao: "Baš sam ovu utakmicu najavio kao prekretnicu, jer da danas nismo dobili teško bi zadržali priključak. Ja sam uvjeren da ova momčad, s obzirom na igre koje pruža, da će omogućiti još puno radosti šibenskim navijačima do kraja zimskog dijela sezone."

Zadovoljstvo zbog pobjede nije krio ni strijelac drugog šibenskog gola Dražen Jelić: "Ne samo ja, cijela je momčad sretna zbog ove pobjede. Kao što je i trener rekao, bilo je samo pitanje vremena kad ćemo pobijediti jednu utakmicu i nadam se da će to biti prekretnica za dalje. Sve je krenulo od mikro ciklusa. Mi smo svi čekali kad će reprezentativna stanka da se još bolje uigramo. Mislim da je to sada izašlo na vidjelo, današnji rezultat od 3:0 to i potvrđuje."

Šibenčani rade i žive u teškim uvjetima. "Pa je, ali nastojimo na to ne misliti. Koliko god da imamo problema, barem kad dođemo na trening zaboravimo na to, jer se stvarno kvalitetno radi. Vidjeli ste i utakmice protiv Zagreba, Splita i Dinama, bilo je samo pitanje vremena kad će se sve okrenuti. Došla je Cibalia i mi smo svi sretni što smo napokon dobili jednu utakmicu, da je lakše u budućnosti", dodao je Jelić koji, zajedno s Jakolišem, dijeli prvo mjesto na ljestvici klupskih strijelaca (po dva gola).

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gorgoroth16.10.2011. u 11:39
    a kakva je to neodređena boja? nisma znao da se crvena boja smatra ''glupom i neodređenom''
    Gorgoroth
  • Obrisan korisnik16.10.2011. u 10:13
    bojle bi bilo da ti je nick "ćoravi snajper" pa šibenik vas je ubio čovječe prije ste vi izgledali kao livadići u onim glupastim dresovima neodređene boje a i igra vam je takva mogli ste dobit još koji u kućicu...srića pa je toplak realan tip...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2011. u 07:07
    nadam se da će u vinkovcima sa zadrom biti bolje...ne valja kada kola krenu nizbrdo...treba ti puno dodatne snage da ih zaustaviš...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2011. u 04:35
    samire katastrofa udruga livadića nas je pobjedila koja ne zna di bi sama sa sobom
    Obrisan korisnik