Košarka

Banićevih 20 za pobjedu Bilbaa

Dino Brumec • nedjelja, 16.10.2011.
Banićevih 20 za pobjedu Bilbaa
Foto: EPA

Nakon subotnje utakmice Laguna i Unicaje, u nedjelju je nastavljeno treće kolo španjolskog košarkaškog prvenstva. U njemu je Real Madrid na gostovanju svladao Valladolid, dok je Barcelona zabilježila prvi poraz ove sezone u španjolskom prvenstvu.

Real Madrid gostovao je kod Valladolida i upisao svoju drugu pobjedu u ovosezonskom prvenstvu najboljih španjolskih momčadi. Rezultat na kraju glasio je 82:74 u korist madridskih košarkaša. Bio je ovo također i dvoboj dvaju hrvatskih centara - Ante Tomića i Dalibora Bagarića.

Tomić je za 24 minute provedene na terenu upisao deset koševa i šest skokova, dok je Bagarić imao osam ubačaja za 16 minuta. Potrebno je istaknuti i odličnu partiju Rudyja Fernandeza koji je zabio 28 koševa u isto toliko minuta provedenih na parketu i bio je najzaslužniji za gostujuću pobjedu Reala.

Odličnu napadačku partiju pružio je Marko Banić ubacivši Joventutu 20 poena i skupivši tri skoka. Banić je bio najbolji strijelac Bilbaa u pobjedi svoje momčadi 78:72, a najveću pomoć imao je u Fischeru koji je ubacio 12 koševa i imao 14 skokova. Za Joventut 22 poena postigao je Obasohan.

Mario Stojić u pobjedi svog Alicantea na gostovanju u Valenciji zabilježio je dva koša i tri skoka u 15 minuta na parketu.

Barcelona je zabilježila prvi poraz ove sezone na gostovanju u Sevilli. Rezultat na kraju bio je 81:75 za Cajasol, a najzaslužniji za pobjedu svoje momčadi bio je Urtasun koji je ubacio 23 koša. Kod Barcelone samo je jedan igrač ubacio dvoznamenkasti broj koševa. Bio je to Eidson koji je postigao 19 poena, a uz to imao je još i devet skokova. Taj rezultat znači da je nakon ovog kola Unicaja jedina stopostotna momčad s tri pobjede u isto toliko kola.

Zanimljiva je bila utakmica između Fuenlabrade i Estudiantesa. U njoj su domaćini pobijedili 88:80, a pobjedu su izborili na račun pomalo nevjerojatne razlike u skokovima. Domaća Fuenlabrada imala je čak 31 skok više od Estudiantesa – 51 prema 20. Četvorica domaćih igrača imala su šest ili više skokova, dok kod gostiju nitko nije imao više od četiri. Također, domaćini su imali više napadačkih skokova, 21, nego gosti ukupnih.

ACB liga, 3. kolo:
Fuenlabrada – Estudiantes 88:80
Bilbao – Joventut 78:72
Gran Canaria – Murcia 66:54
Blusens Monbus – Manresa 61:49
Valladolid – Real Madrid 72:84
Valencia – Alicante 67:70
Zaragoza – Caja Laboral 86:66
Cajasol – Barcelona 81:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2011. u 13:34
    Meni također neshvatljivo... Čak ni Joke nije tako glup, pa mislim da su ipak bili drugi interesi u pitanju, zna se Čiji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2011. u 10:04
    najbolji u jakom bilbau....opet, po tko zna koji put...ali nema mjesta za njega u repki....
    Obrisan korisnik