Rukomet

Špelić, Tarabochia i Lončar predvode Maribor

Damir Žbulj • ponedjeljak, 17.10.2011.
Špelić, Tarabochia i Lončar predvode Maribor
Foto: Davor Sajko

Slovenski rukometni klubovi odradili su i sedmo kolo njihove 1. NLB Leasing lige. U nedjelju smo vidjeli i veliko iznenađenje jer je Primorskom obračunu novak u ligi Istarbenz plini Izola svladao aktualne prvake Cimos iz Kopra. Maribor je, ponovno na krilima hrvatskih igrača, stigao do nove pobjede u Loki, dok su i Petar Metličić i Željko Musa pomogli svojim ekipama da stignu do pobjeda.

Rukometaši Maribora, nakon velikog slavlja nad Celjem PL u prošlom kolu, stigli su do nove pobjede. Na gostovanju kod Loke osvojili su nova tri boda, a ponovno su glavnu riječ vodili hrvatski igrači. Bivši igrači CO Zagreba Nikola Špelić i Marko Tarabochija zajedno su postigli čak 19 od ukupno 32 gola mariborske ekipe, Lončar je na vratima upisao deset obrana, od čega je jedna bila sedmerca. Mate Svalina nažalost još uvijek se oporavlja od neugodne ozljede nosa te i dalje ne nastupa za svoju ekipu.

neugodna ozljeda svaline

Jedan od četvorice hrvatskih rukometaša u Mariboru je i srednji vanjski Mate Svalina, no, zbog ozljede nosne kosti koju je zaradio u nedavnoj utakmici protiv Krškog trenutno nije na raspolaganju svojoj ekipi. "Prema posljednjim informacijama još ću pauzirati barem tjedan dana. Kost u nosu još uvijek je u fazi ozdravljenja. Lom kosti je uvijek neugodan, a i u slučaju ponovne ozljede situacija bi se mogla dodatno zakomplicirati. Tada bi bila potrebna i operacija, a rehabilitacija bi trajala do tri mjeseca. To nije niti u klupskom niti u mojem interesu pa je bolje pričekati još koje kolo da se nos u potpunosti sanira. Možda već zaigram u idućem kolu protiv Ormoža, no, ovakvu ozljedu nisam još imao. Čudno mi je, jer se osjećam spremnim za nastup, ali još uvijek ne smijem sudjelovati u kontakt igri," izjavio je za službene stranice kluba 25-godišnji Svalina.

U čudnom prvom poluvremenu, uvodne minute bile su izjednačene. Nakon vodstva gostiju od šest golova viška (4:10), domaći uspijevaju stići do izjednačenja, ali do kraja poluvremena opet su u glavnim ulogama hrvatski rukometaši pa se na odmor odlazi s 13:17 za Maribor. Nastavak nije donio toliko uzbuđenja, Maribor je uspješno branio svoju prednost te je bez većih problema mirno priveo susret svome kraju, a završilo je na kraju s 29:32.

Fantastični su bili hrvatski igrači, Špelić je bio prvo ime susreta, a protivničku mrežu tresao je čak deset puta. Nije niti Tarabochija bio gotovo ništa slabiji, zabio je devet golova, četiri su bila sa linije sedma metara uz nepogrešiv učinak. Dobru rolu na vratima Maribora ponovno je odradio Lončar, koji je zaustavio deset lopti domaćih igrača.

Aktualni prvak gostovao je kod novaka u ligi Istrabenz Plini Izole. Izgleda kako je nastup i pobjeda u Ligi prvaka na gostovanju kod rumunjske Constante malo iscrpio rukometaše Cimosa, a izostanak Škofa, junaka utakmice u Rumunjskoj, koji se ozlijedio neposredno pred utakmicu sigurno je pridonio porazu.

Rukometaši iz Kopra su vodili od prve pa gotovo do zadnje minute utakmice, na poluvremenu je bilo plus tri za goste, no, pred sam kraj utakmice na vrata Izole staje Gregorič. Posljednjih sedam minuta Cimos nije postigao pogodak, u 58. minuti rezultat je izjednačen na 27:27, a pogodak za veliku pobjedu zabio je Peter Božič, minutu prije kraja dvoboja.

U redovima poraženog sastava donedavni igrač CO Zagreba Goran Bogunović u listu strijelaca upisao se dva puta.

Celje Pivovarna Laško stiglo je do nove prvenstvene pobjede. Nakon poraza kod Maribora u prošlom kolu na pobjedničke staze vratili su se na domaćem parketu protiv Jeruzalem Ormoža. Već je na poluvremenu bilo plus šest da bi na kraju susret završio rezultatom 31:27. Gosti su prijetili čitav susret, u nekoliko navrata približili su se samo na tri pogotka zaostatka, ali vratar Skok sa 17 obrana, bio je prvo ime Celjana. I naš Pero Metličić sudjelovao je u pobjedi, a protivničku mrežu tresao je tri puta.

Gorenje je protiv Ribnice upisalo visoku i uvjerljivu pobjedu. Već je do poluvremena bilo plus sedam (12:19), a do kraja dvoboja prednost se popela na 13 pogodaka viška. Susret je završen rezultatom 25:38, a Željko Musa u redovima pobjedničke ekipe zabio je četiri pogotka. U Ribnici, hrvatski trojac Kapular, Bašić i Jelinić nije se posebno istaknuo.

Slovenija, rukomet:
1. NLB Leasing liga, sedmo kolo:
Loka - Maribor Branik 29:32 (13:17)
Istrabenz plini Izola - Cimos Koper 28:27 (10:13)
Ribnica Riko hiše - Gorenje Velenje 25:38 (12:19)
Celje PL - Jeruzalem Ormož 31:27 (19:13)
Trimo Trebnje - Krka 35:27 (16:13)
Krško - Šmartno Herz Factor banka 24:29 (11:12)

Poredak, 1. NLB Leasing liga:
1. Celje Pivovarna Laško - 12 bodova
2. Gorenje - 11 bodova
3. Cimos Koper - 11 bodova
4. Maribor - 9 bodova
...
10. Ribnica Riko hiše - 5 bodova
...
12. Krka - 2 boda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!