Košarka

Špralja otišao u redove češkog prvaka

Mihaela Bradovski • utorak, 18.10.2011.
Špralja otišao u redove češkog prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Donedavni član Širokog Brijega, centar Šime Špralja, do kraja će sezone braniti boje češkog Nymburka. 28-godišnji Zadranin odlazak u Češku vidi kao veliki korak naprijed u svojoj karijeri...

28-godišnji Špralja potpisao je ugovor do kraja aktualne sezone, a u svoju novu sredinu dolazi kao zamjena za Andrewa Naymicka. 206 centimetara visoki Zadranin protekle je četiri godine proveo u dresu Širokog Brijega.

Treneru svoje nove momčadi Neni Ginzburgu nije nepoznanica. Široki i Nymburk susretali su se prošle sezone u Jadranskoj ligi. "Šime za mene nije nepoznanica. Znam ga iz prethodnih sezona, znam što i koliko možemo očekivati od njega. U ovom trenutku ozljeda Naymicka zahtijevala je hitan pronalazak zamjene. Svi vjerujemo da nam Šime može pomoći."

Špralja je u karijeri, osim dresa bosanskohercegovačkog ABA ligaša nosio i one Zadra, odnosno Splita. Odlazak u Češku tako mu je prvo inozemno iskustvo izvan regije.

"Dolazak u Nymburk definitivno je veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Ovo je moja prva sezona van regije, a za najveći cilj imam dokazivanje kako mogu biti vrijedan član ovog kluba", kratko se prokomentirao novi centar višestrukog prvaka Češke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2011. u 10:18
    trud se uvijek isplati. bravo!
    Obrisan korisnik