Tenis

Ozljeda zaustavila Martić

Maja Giljanović • utorak, 18.10.2011.
Ozljeda zaustavila Martić
Foto: Ivor Krapac

Ozljeda najbolje hrvatske igračice Petre Martić olakšala je put Cvetani Pironkovoj u osminu finala Kremlin Cupa u Moskvi. Bugarki je bio dovoljan i jedan set, Martić je dvije pozicije bolje rangiranoj 24-godišnjakinji nakon 1:6 predala susret.

Ozljeda butnog mišića Petre Martić zbog koje je u Linzu prošli tjedan nakon izjednačene borbe treći set susreta prvog kola protiv Daniele Hantuchove izgubila 1:6 izgleda je ozbiljnije prirode.

Najbolja je hrvatska igračica na otvaranju Kremlin Cupa protiv Cvetane Pironkove smogla snage za samo pola sata: Bugarki od koje je izgubila u njihovom jedinom dosadašnjem susretu, u drugom kolu ovogodišnjeg Wimbledona (1:6, 4:6), nije uspjela pružiti jači otpor i nakon 1:6 početkom drugog seta je odustala.

Kako je Pironkova na ovotjednoj WTA rang-listi na 47. mjestu samo dvije pozicije ispred 20-godišnjakinje iz Duća ozljeda Martić je spriječila što je zasigurno mogao biti kvalitetan i izjednačen susret i Bugarki omogućila da se bez gotovo i kapi znoja plasira u osminu finala u kojoj čeka bolju iz susreta između šeste nositeljice Svjetlane Kuznjecove i kvalifikantice Alize Cornet.

Martić je pred početak 721.000 $ vrijednog turnira prijavila i parove, ali u novonastalim okolnostima pitanje je što će biti od susreta prvog kola Petre i Marije Kondratijeve i drugih nositeljica Vanie King i Jaroslave Švedove.

Moskva, 1. kolo:
MARTIĆ (Hrvatska) - Pironkova (Bugarska) 1:6 predaja Martić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!