Nogomet

Rutinsko izdanje Ajaxa

Mario Glasnović • utorak, 18.10.2011.
Rutinsko izdanje Ajaxa
Foto: Kristijan Komarica

Ajax je odnio bodove iz Zagreba. Najuspješnija nizozemska momčad odigrala je vrlo dobru utakmicu i zasluženo je upisala pobjedu. Golovima Eriksena i Boerrigtera Nizozemci su se popeli na drugo mjesto u skupini D.

Kenneth Vermeer: Vratar Ajaxa odigrao je vrlo dobru utakmicu. 25-godišnji Nizozemac surinamskog porijekla sačuvao je svoju mrežu. Sve udarce je obranio dosta sigurno i zaslužio je visoku ocjenu večeras.

Gregory van der Wiel: Nizozemski reprezentativni branič nije bio na reprezentativnoj visini večeras. Defenzivno je odigrao solidno, ali u napadu je bio rezerviran. Nije pokazao razinu zbog koje su ga ovo ljeto tražili europski velikani Liverpool i Bayern, no odigrao je rutinski.

Toby Alderweireld: Belgijski stoperski par Alderweireld - Vertonghen nije odigrao toliko čvrsto koliko se to očekivalo od njih, no može se reći da su rutinski odradili svoj posao. Blokirali su ono što su mogli, a u napadu je Alderweireld imao dvije dobre prilike, najbliže pogotku bio je u 60. minuti, njegov udarac prošao je pored vrata.

Jan Vertonghen: Kao što smo napomenuli nekoliko redova iznad, Vertonghen je uz svog sunarodnjaka imao nekoliko slabijih reakcija, no u napadu se pokazao kao vrlo dobar. U 11. minuti sjajno izveo slobodnjak kojeg je Kelava obranio, imao je i nekoliko prigoda glavom u prekidima.

Vurnon Anita: Ljevonogi Nizozemac odigrao je standardno dobro. Ajax je najviše prijetio s lijeve strane u ovoj utakmici, a Anita je uz Boerrigtera igrao upravo igrao na toj strani. U obrani je također bio siguran.

Eyong Enoh: Kamerunski defenzivni veznjak odradio je svoj dio posla u ovoj utakmici. Iako nije bio zadužen za kreaciju, svoj posao je odradio korektno.

Christian Eriksen: Iznimno talentirani 19-godišnjak odigrao je vrlo dobru utakmicu za Kopljanike. Ajax je u ovoj utakmici imao posjed lopte i često je prijetio okomitim loptama, a velik broj lopti dolazio je upravo od Danca. U sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 0:2.

Siem de Jong: Nizozemski "napadački veznjak" bit će zapamćen po promašenim prilikama u ovoj utakmici. Najprije nije najbolje reagirao u 11. minuti nakon slobodnog udarca Vertonghena, imao je i dvije stative, jednu u posljednjim sekundama prvog dijela, a drugu u 78. minuti.

Theo Janssen: Najiskusniji prvotimac Ajaxa odigrao solidnu partiju u veznom redu Nizozemaca, nekoliko puta proigravao je svoje igrače. Nizozemski reprezentativac poznat je po svome snažnom i preciznom šutu, no nismo imali prilike vidjeti to u ovoj utakmici. Promašio stopostotnu priliku u 75. minuti.

Miralem Sulejmani: Ofenzivni veznjak u prvome poluvremenu nije se iskazao, ali zato je u nastavku odigrao vrlo dobru utakmicu. Nakon sjajnog prodora asistirao je za pogodak, a nekoliko puta je vrlo dobro kreirao napade Ajaxa.

Derk Boerrigter: Ponajbolji igrač gostiju u ovoj utakmici. Boerrigter je bio najopasniji u prvome poluvremenu kada je promašio nekoliko prilika. Lijeva strana gostiju bila je dosta prometna u prvome dijelu, u nastavku je bio strijelac nakon dobre asistencije Miralema Sulejmanija.

Dmitri Buljikin: Iskusni ruski napadač dobio je nešto više od dvadeset minuta, bio je rastrčan i borben, no bez većih prilika.

Nicolas Lodeiro: Ušao u igru u sudačkoj nadoknadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 10:10
    Sve stoji, samo mislin da je Anita desnjak, unatoc tome sta igra livoga beka. Malo sturo napisano za Enoha, a po meni je igra odlicno, prisika puno baluni, opcenito dobro zaustavi Dinamovu kreativnost.
    Obrisan korisnik