Košarka

Turnir streetballa za Draženov rođendan

Sportnet • četvrtak, 20.10.2011.
Turnir streetballa za Draženov rođendan

Tvornica Ideja Split ponovno pruža ljubiteljima sporta priliku da uživaju u Streetball Kupu – turniru ulične košarke koji će se održati 22. listopada 2011., na dan Draženovog rođendana, na igralištu OŠ Dobri (Kliška 25) s početkom u 9 sati. Natjecati se može u mlađoj kategoriji - do 16 godina, te onoj starijoj - od 16 godina. Natjecanje se održava pod parolom "Reci NE dopingu u sportu".

Jedan od osnovnih postulata udruge Tvornica Ideja Split jest "Ako postoji problem, postoji ideja", a u ovom slučaju ne radi se o obnavljanju igrališta, što je bio cilj prošlog turnira (koji je uspješno i ispunjen) nego o nečemu sasvim drugačijem. Aktivnost se organizira pod parolom "Reci NE dopingu u sportu" i to kroz suradnju udruga Tvornica Ideja Split, ANST 1700 i Lige za prevenciju ovisnosti te njihovog projekta Anabolic-Diabolic kojemu je glavni cilj promocija istinskog sporta kao nositelja u prevenciji korištenja dopinga kod mladih.

Pokrovitelj projekta je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Datum održavanja turnira je od posebnog značaja zbog toga što je to datum rođenja Dražena Petrovića, košarkaša koji je nadrastao status igrača košarke i postao simbol hrvatskog sporta i sportskog života općenito, a odabran je kako bi se kroz Petrovićevu veličinu naglasila i vrijednost sporta u svakodnevnom životu te važnost sporta radi samog sporta kroz sve dobrobiti koje isti donosi.

Nagrada za pobjednike svake kategorije je 500 kuna uz bogate sponzorske nagrade (majice, lopte, itd.), dok je kotizacija za sudjelovanje 120 kuna po ekipi. Novost turnira je posebno natjecanje u gađanju trica. Gledatelji svih dobnih kategorija su dobrodošli da dođu i uživaju u aktivnosti te zajedno s nama viknu jedno glasno "NE" dopingu u sportu. Vidimo se na turniru!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!