Tenis

Nalbandian ostavio Dodiga bez šansi

Ivor Krapac • četvrtak, 20.10.2011.
Nalbandian ostavio Dodiga bez šansi
Foto: Bruno Karadža

David Nalbandian je vrlo uvjerljivo došao do pobjede nad Ivanom Dodigom u osmini finala ATP turnira u Stockholmu. Za manje od sat vremena, 29-godišnji Argentinac se u posljednjem meču četvrtka probio u četvrtfinale sa samo dva izgubljena gema protiv sedmopostavljenog hrvatskog aduta...

Nakon nedavne pobjede u osmini finala Tokija, David Nalbandian pokazao se prejakim za Ivana Dodiga i u istoj fazi dvoranskog ATP turnira u Stockholmu. U Japanu je završilo sa 7:6(2) i 6:2 za Argentinca, dok je ovog četvrtka nekadašnji svjetski broj tri, danas 58. na ATP ljestvici, bio još dominantniji. Slavio je sa 6:1 i 6:1, u dvoboju dugom tek 59 minuta.

Bio je to jedan od onih dana kada Nalbandian ne griješi puno i reternira jako dobro, što mu je i inače glavna snaga i s čime je u najvećoj mjeri razoružao Dodiga i u njihovom tokijskom dvoboju. Ovog puta je to bilo još izraženije. Ivan je imao jako malo "jeftinih" poena na servisu i podjednako malo poena u kojima je uspio natjerati Argentinca u defanzivu kada je servirao, a kada je tako, Nalbandianu se teško može ozbiljnije zaprijetiti.

Kroz cijeli meč, 29-godišnji Argentinac odigrao je samo dva slabija gema, jedan na početku meča, kada se izvukao nakon dva promašaja i sa spašenom break-loptom, jedinom Dodigovom u ovom dvoboju, a drugi na otvaranju drugog seta. Ivan je tada bio suočen s 15:40, ali držao je za 1:0 uz dva suparnikova promašena reterna na drugi servis na obje break-lopte.

Sve ostalo kretalo se po Nalbandianovim željama. Argentinski tenisač je gotovo u potpunosti kontrolirao meč, dok Dodig samom sebi objektivno najviše može zamjeriti nekoliko voleja koje nije odigrao najbolje, a da je bilo drugačije, možda se mogao i malo drže održati u dvoboju i staviti suparnika pod nešto veći pritisak. Ovako, s dva breaka na putu do 5:0 u prvom i još tri u drugom setu, Nalbandian je prošao bez da je bio ozbiljno ugrožen.

Poslije vrlo teškog posla u prvom kolu protiv Xaviera Malissea, kojeg je prošao s dvije spašene meč-lopte u drugom setu, Nalbandian se znatno jednostavnijom pobjedom "zagrijao" za četvrtfinale. U petak ga čeka James Blake, koji posljednjih tjedana ponovno igra vrlo dobro, što je u Stockholmu u srijedu potvrdio sa 6:4 i 6:4 u osmini finala protiv Nalbandianovog sunarodnjaka, drugog nositelja Juana Martina Del Potra.

ATP Stockholm, 20.10.2011., osmina finala:
Nalbandian (Argentina) - Dodig (Hrvatska, 7) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 09:24
    Kada se Nalbandianu da igrati, a posebno je to bilo prije 3-4 godine, on je najbolji igrac svijeta
    Obrisan korisnik
  • savršeni marginalac21.10.2011. u 09:18
    David Nalbandian - posljedni teniski romantičar...
    savršeni marginalac