Automoto

Sepang dočekuje prvaka

Lovro Štrbinić • petak, 21.10.2011.
Sepang dočekuje prvaka

Tjedan dana nakon što je u Australiji okrunjen novi svjetski prvak u MotoGP klasi čeka nas Velika nagrada Malezije. Na stazi u Sepangu Casey Stoner odradit će utrku bez pritiska, dok će ponajviše zanimljivosti ponuditi borba za treće mjesto u ukupnom poretku između Doviziosa i Pedrose.

Pobjedom u domaćoj utrci na Philip Islandu, k tome još na svoj 26. rođendan, Casey Stoner je protekle nedjelje proslavio osvajanje Svjetskog prvenstva u MotoGP klasi za 2011. godinu. Već tjedan dana poslije Australac i ostatak društva bit će u akciji u Maleziji, gdje se na stazi Sepang vozi pretposljednja utrka sezone.

Bit će ovog vikenda Malezija 21. put u povijesti domaćin najpoznatijim svjetskim motociklistima, dok će 12. put MotoGP karavana provesti natjecateljski vikend u Sepangu. Na stazi sagrađenoj 1998. prvi put se vozilo godinu kasnije, kad je pobjedu odnio Kenny Roberts Jr.. Prošle godine se najbržim pokazao Valentino Rossi, no teško da Talijan nešto slično može ponoviti i ove godine.

"Nakon osvajanja titule u prošloj utrci, u Maleziju odlazimo s mnogo manje pritiska. Veselimo se utrci, uživat ćemo u vikendu i posvetiti se razvoju motocikla za sljedeću godinu", rekao je Stoner u najavi, a potom izrazio žaljenje što neće biti Jorgea Lorenza, Naime, Španjolac je nakon ozljede prošle nedjelje podvrgnut operaciji i nije dovoljno spreman za nastup.

Rasterećena će biti i cijela Repsol Honda jer je i momčad prošlog vikenda osigurala naslov prvaka, a zanimljiv će biti okršaj Doviziosa i Pedrose za treću poziciju u ukupnom poretku. Talijan ima četiri boda prednost pred Danijem, ali još su dvije utrke do kraja sezone.

"Malezija je jedna od mojih najdražih staza i zaista želim dati sve od sebe te pokušati pobijediti. Borit ću se da ostanem na trećem mjestu u prvenstvu iako znam da će biti teško poraziti Danija i ostale vozače", riječi su Doviziosa koji naglašava da je staza izuzetno teška.

Dužine je 5548 metara, s pet lijevih i deset desnih zavoja. Najduža ravnica duga 920 metara, a rekord staze drži Casey Stoner iz 2007. godine (2:02,108). Mnogi će narednih dana juriti to vrijeme, a jedan od njih zasigurno će biti i Pedrosa. Španjolac je željan bodova i ostavljanja što boljeg dojma nakon sezone ispunjene brojnim problemima.

"Imamo par dana da se odmorimo od utrke u Australiji, a Sepang je staza na kojoj sam oduvijek postizao dobre rezultate. Slavio sam tamo u slabijim klasama, ali nikad u MotoGP klasi i to me veoma motivira", navodi Španjolac dodajući: "Zaista želim ostvariti dva vrlo dobra rezultata i završiti sezonu na najbolji mogući način."

Utrka u Maleziji na rasporedu je u nedjelju u 10 sati ujutro po našem vremenu, dok će kvalifikacije započeti u subotu u 07:55.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!