Košarka

Alkari "vrebaju" Zadrane

Mišo Gulić • petak, 21.10.2011.
Alkari "vrebaju" Zadrane
Foto: Mišo Gulić

U subotu u 19.30 sati sinjska sportska dvorana bit će poprištem najzanimljivije utakmice trećeg kola A1 košarkaške lige, a snage će odmjeriti domaći Alkar i Zadar.

Alkar će u trećem prvenstvenom kolu ugostiti Zadar i na krilima bučne publike pokušati kreirati iznenađenje, uzeti bodove favoriziranom zadarskom velikanu.

Sinjani su u prošlosezonskom proljetnom dijelu prvenstva, u okviru Lige za prvaka, dva puta odmjerili snage sa Zadranima te oba puta uvjerljivo poraženi. Zadar je tada bio član "visokog društva", no, sada su stvari bitno drukčije, jer u Sinj dolaze kao kao član istog ranga natjecanja, a samim time teško da mogu računati na kartu impresioniranosti njihovih protivnika.

Pomoćni trener te dugogodišnji kapetan Alkara, Stipe Blajić, za Sportnet je dao svoje viđenje onoga što košarkaški zaljubljenici mogu očekivati u sutrašnjoj utakmici: "Zadar je uz Split prvi favorit natjecanja i samim time zaslužuje respekt. Nekolicina njihovih igrača su dugi niz godina igrali na bitnom većem nivou natjecanja, imaju podosta iskustva, ali status favorita će ipak morati dokazati na parketu koji je jedino mjerilo vrijednosti."

"Poraz u Križevcima je bio prilično neočekivan za njih te su samim time, možemo slobodno kazati, ispunili bonus kikseva te će zasigurno imati svojevrstan imperativ pobjede", dodao je Blajić.

Maligani pozivaju

Sinjski Maligani pozivaju sve ljubitelje košarke, kako domaće, tako i goste, da svojim prisustvom uveličaju još jednu košarkašku feštu u gradu podno Kamička. Također se svi ljubitelji "bile" boje pozivaju da u istoj dođu i na susret te time pridonesu što ljepšoj razglednici iz Sinja.

Svjestan je pomoćni trener Alkara i važnosti domaćeg parketa te činjenice kako će u vjernoj publici imati "šestog igrača": "Košarka je u Sinju zaista praćena, a velika je stvar kada iza sebe imate podršku bez obzira na rezultat. Liga je ove godine izuzetno jaka i domaći parket će biti od presudne važnosti za sve momčadi pa tako i nama, stoga se ne opterećujemo imenom protivnika i vjerujemo u vlastite kvalitete."

U prvom kolu Alkar je, nakon dramatične završnice, došao do bodova u srazu s Dardom, dok su Zadrani iznenađujuće poraženi od Križevaca. Drugo kolo su Sinjani bili slobodni, a Zadar je prve bodove ubilježio protiv momčadi Svjetlosti iz Slavonskog Broda.

Ono što je razvidno iz prvih odigranih kola, u smislu određenih segmenata gdje momčadi nisu bile na nivou, možemo kazati kako je to kod Sinjana skok, jer u trenutku kada su ga uspjeli iskontrolirati okrenuli su utakmicu protiv Darde, dok bi kod Zadra taj detalj bio vanjski šut, dakle konstantnost koju nisu imali u prvoj, ali jesu donekle u drugoj utakmici.

Na predstojeći okršaj osvrnuo se i kapetan Alkara Joško Ćurković, koji je zbog ozljede palca bio "zakovan za klupu" u prvom ovosezonskom dvoboju: "Zadar je veliko ime i samim time i veliki motiv. Nema sumnje kako su oni favoriti, ali vjerujem da ih možemo iznenaditi pred vlastitim navijačima koji su se pokazali kao naša velika snaga. To je utakmica u kojoj mi malo možemo izgubiti, a puno dobiti, stoga ulazimo rasterećeni i bez imperativa."

Podsjećamo, u redovima Zadra nastupaju i dva prošlosezonska igrača Alkara, Ante Delaš i Ivica Radić, što će Sinjani zasigurno iskoristiti i još jednom ih pljeskom nagraditi za sve učinjeno u prošloj sezoni.

Susret Alkara i Zadra je na rasporedu u subotu, 22. listopada, u ŠSD Sinj s početkom u 19.30 sati.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Sonik Puntamika91:62Dubrovnik
Slavonski Brod75:74Jolly JB
Kvarner 201084:73Zabok
Alkar64:74Zadar
Križevci86:75Split
1Zadar 164+309
2Jolly JB 155+97
3Split 146+76
4Zabok 119+40
5Slavonski Brod 1010-51
6Alkar 911-36
7Vrijednosnice Osijek 812+26
8Sonik Puntamika 812-32
9Kvarner 2010 812-64
10Križevci 812-72
11Dubrovnik 317-293
12Cedevita 000
13Cibona 000
14Zagreb 000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 21:42
    HEA HEA CIBOSI
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.10.2011. u 17:13
    Bolje pitanje moze li Zadar iznenadit? AJMO ALKAREEE!
    Obrisan korisnik