Nogomet

Tomić: "Idemo iznenaditi Slaven Belupo"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 21.10.2011.
Tomić: "Idemo iznenaditi Slaven Belupo"
Foto: Ivana Jurica

Nakon uvjerljive domaće pobjede nad Cibalijom pred nogometašima Šibenika gostovanje je kod Slaven Belupa. Unatoč cjelokupnoj situaciji u klubu, ali i činjenici kako je Koprivnica jedno od gostovanja na kojem Šibenčani nikada nisu slavili, Tomićeva momčad vjeruje kako i ovom prilikom mogu nastaviti s dobrom igrom, ali i igrom koja će rezultirati i osvajanjem bod(ov)a.

"Slaven Belupo je, uz Dinamo, Hajduk i Split, najbolja momčad u Hrvatskoj. Jako ih respektiramo, pogotovo jer igramo na njihovom terenu. Nakon igara u posljednje vrijeme mi ih se ne bojimo, tako da idemo ostvariti povoljan rezultat", istaknuo je u uvodu trener Narančastih Goran Tomić.

Na gradskom stadionu u Koprivnici Šibenčani još nikada nisu pobijedili, ostvarili su tek tri remija: "Koprivnica je, da, neugodan teren. Gaje napadački nogomet, imaju prave, kvalitetne igrače koji su već napravili puno toga u HNL-u. I uz to stabilan su klub, a znamo svi da je to baza za sve ostalo. Ali i u Zagrebu protiv Dinama igrali smo odličan nogomet, nema razloga da ga i ovom prilikom ne odigramo. Garantiram stopostotni angažman, uz igru koju prikazujemo u zadnje vrijeme zašto ih ne bi bilo moguće iznenaditi. Dakle, idemo ih gore iznenaditi i da tu tradiciju srušimo, ako postoje te tradicije", istaknuo je strateg šibenskog prvoligaša.

Malčić o arbitraži/suspenziji

Tijekom proteklih dana pisali kako Šibeniku prijeti suspenzija zbog neplaćanja druge rate duga prema igraču Željku Malčiću, odnosno kako je suspenzija odgođena, barem u ovom kolu Šibenčani mogu nastupiti.

Čuli smo što je kazao predsjednik Pauk, a svoju stranu priče ponudio je i Malčić: "Meni to ništa nije jasno. Nakon što arbitraža odredi suspenziju da je netko, mrtvo-hladno tako skine. Ovdje očito rade telefoni tako da se u HNL-u svašta može dogoditi i raditi. Vidjet ću još kakve ću daljnje poteze povući, mislim da ću morati poduzeti oštrije mjere. Ali nije trebalo doći do ovoga, ali ovo nema granica, nigdje ne vodi. Tu se navode blokirani računi, ali račun nije bio blokiran do prije deset dana. Znači 15. rujna kad je trebala biti rata nije bio blokiran, sve do prije deset dana. Morat ću sad drugačije postupati jer dao sam im mjesec i pol dana prostora, vremena, ali od sada zna se kad je 15., kad treba ići uplata. Odmah pokrećem suspenziju kluba."

Pitali smo i što mu je predsjednik kazao u razgovoru koji su imali: "Molio me da malo odgodimo to. Ja sam već odgodio mjesec i pol dana, ne mogu više. I meni treba za život, moram plaćati obaveze, ne mogu dalje ovako", za kraj će Vinkovčanin u šibenskom dresu.

Na raspolaganju su mu ponovno dva bočna igrača koja su propustila prošlo kolo, Medvid i Georgievski, ali otpao je Bačelić-Grgić. O zdravstvenom biltenu Tomić kaže: "Bačelić-Grgić ima ozljedu koljena. Ne znamo točno što je, ali on je izrazio spremnost da stisne zube i igra. Međutim, to su ozljede gdje nije moguće tek tako stisnuti zube i ići odigrati utakmicu. Jer treba misliti i na momčad, jer ako odigra tu utakmicu možda ga izgubimo za narednih četiri – pet. Bolje da propusti ovu, pa da za naredne bude spreman. Točnu dijagnozu znat ćemo u ponedjeljak. A Čulić je dobio jedan udarac na treningu, međutim, opravio se i nadam se da će sutra odigrati pravu utakmicu."

Tomiću je na pressici postavljeno pitanje i ide li Malčić na put: "Prije dva dana je rekao da ima problema, međutim danas je rekao da se apsolutno stavlja na raspolaganje, tako da će on normalno odigrati utakmicu u subotu. Ja njega razumijem, naravno kao i sve ostale igrače, jer nije samo Malčić u takvoj situaciji. I ostali su u takvoj situaciji. S te strane ih razumijem, ali kažem vam, to nije do mene, do mene je samo teren. Ja bih bio najsretniji kad bih ja mogao na taj način pomoći, ali, nažalost, ne mogu."

Nemoguće je bilo izbjeći i pitanje kako je raditi u uvjetima kad se svaki tjedan dogodi neki novi šok. "Sigurno da nam je svima jako teško raditi u ovakvoj situaciji, kad se svaki tjedan nešto događa. Jedan tjedan su stanovi, sad suspenzija, prije toga je bilo nešto drugo. Jako nam je teško, ali ja vjerujem u karakter ovih momaka. Što su oni i pokazali. To su karakterni momci, svaki trener bi ih poželio. Međutim, naravno da njihovo strpljenje ima granicu. Ja ću sa svoje strane napraviti sve da ih maksimalno pripremim, ali za nešto više ja ne mogu reagirati. Za to nešto više zadužena je uprava, a ja se nadam da će i s njihove strane neke stvari se početi rješavati", završio je trener Šibenika.

Susret u Koprivnici najavio je i veznjak Marko Čulić: "Sigurno da će nam faliti Stipe, on je igrač koji puno znači ovoj momčadi. Na meni je da dam svoj maksimum i odigram što bolje, kako za sebe tako i za momčad. Očekujem pametan Slaven. To je momčad koja voli igrati nogomet, koja je strpljiva, pogotovo kući. Oni gaje pas igru, strpljivo grade napade i čekaju svoje prilike. Tako očekujem da će i nas napasti, ali ne bezglavo. Ali mi, nadam se da ćemo se obraniti i kasnije tražiti svoje šanse, uspjeti zabiti pokoji pogodak."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA22.10.2011. u 09:24
    Mislin da ce Sibenik nastavit pruzat odlicne igre i da ce bodovi ovaj put otic u Sibenik
    AAAAAAA
  • raazak21.10.2011. u 23:52
    i ja se nadam,mada mi se čini da ovakav šibenik može iznenadit,svejedno stavljam 1 na slaven...
    raazak
  • Shadowfax21.10.2011. u 23:26
    Svaka čast Šibeniku ali nadam se da bu Slaven nastavil tradiciju protiv Šibenika.
    Shadowfax