Ostali sportovi

Chargersi kod Jetsa, Tebow na Floridi

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 23.10.2011.
Chargersi kod Jetsa, Tebow na Floridi

Stigli smo do sedmog tjedna zanimljive NFL sezone. Neporaženi su samo još aktualni prvaci Green Bay Packersi. Ovog vikenda NFL je i u Londonu gdje će zaigrati Buccaneersi i Bearsi. Najviše pozornosti plijeni dvoboj Jetsa i Chargersa, a svi se pitaju kako će izgledati Denver Broncosi s Timom Tebowom pod centrom...

Nedjeljni specijalitet

NFL raspored, sedmi tjedan

Nedjelja, 23. listopada

NY Jets - San Diego Chargers
Tampa Bay Buccaneers - Chicago Bears
Cleveland Browns - Seattle Seahawks
Detroit Lions - Atlanta Falcons
Tennessee Titans - Houston Texans
Carolina Panthers - Washington Redskins
Miami Dolphins - Denver Broncos
Arizona Cardinals - Pittsburgh Steelers
Oakland Raiders - Kansas City Chiefs
Minnesota Vikings - Green Bay Packers
Dallas Cowboys - St. Louis Rams
New Orleans Saints - Indianapolis Colts

Ponedjeljak, 24. listopada

Jacksonville Jaguars - Baltimore Ravens

slobodni: Bills, Bengals, Patriots, Giants, Eagles, 49ers

San Diego Chargersi (4-1) putuju preko cijele zemlje u goste NY Jetsima (3-3) na rano-poslijepodnevni obračun u New Yorku. Jetsi su i dalje glavna vijest zbog svih krivih razloga. Unatoč pobjedi prošlog ponedjeljka protiv Miamija, mediji u NY stalno apostrofiraju probleme u svlačionici Jetsa. Pod pritiskom je i dodavač Mark Sanchez (devet TD-a, pet puta presječen) od kojeg se očekuju puno sigurnije i kvalitetnije predstave. Nije pomogao ni trener Rex Ryan koji se nespretno našalio na račun trenera Chargersa, Norva Turnera, izjavivši da bi on na njegovom mjestu već imao par osvojenih naslova.

Turner mu je spremno odgovorio upitavši ga bili te osvojene prstene spremio s onima koje je "osvojio" s Jetsima u zadnje dvije godine. Turnerovi Chargersi imali su slobodan tjedan, a u New Yorku će se susresti s dva svoja bivša igrača - probijačem Tomlinsonom i braničem Cromartijem koji je i ove sezone poprilično nekonstantan u zadnjem redu obrane Jetsa. QB San Diega, Philip Rivers, slovi kao jedan od najboljih u NFL-u, ali ove sezone za sada ima više presječenih (sedam) nego TD dodavanja (šest). Odlična vijest za Chargerse jest povratak tight enda Antonija Gatesa.

U centru pozornosti

Oakland Raidersi (4-2) dobili su ovog tjedna veliko pojačanje. U razmjeni s Cincinnati Bengalsima u momčad su doveli iskusnog dodavača Carsona Palmera nakon što se njihov starter Campbell ozlijedio prošle nedjelje. Raidersi igraju dosta dobro, a ove nedjelje dočekuju Kansas City Chiefse (2-3). Iz kampa Raidersa za sada dolaze informacije kako je vjerojatnije da Palmer ove nedjelje još uvijek neće startati. Tu dužnost trebao bi preuzeti Kyle Boller. S druge strane, Chiefsi u Oakland dolaze nakon dvije uzastopne pobjede. Dodavač Matt Cassel ima osam TD dodavanja uz pet presječenih, a obrana Raidersa mora pripaziti na hvatača Dwaynea Bowea (četiri TD-a)

I Denver Broncosi (1-4) će zaigrati s novim starterom na poziciji dodavača. Trener John Fox odlučio je dati priliku jednom od najpopularnijih sveučilišnih QB-a, Timu Tebowu, koji je u svojoj drugoj godini u NFL-u. Tebow će zamijeniti nedovoljno dobrog Ortona i sva svijetla pozornice bit će u Miamiju gdje Dolphinsi (0-5) dočekuju Broncose. Tebow je pravi magnet za medije i navijače pa je ova utakmica, između dvije momčadi s ukupno jednom pobjedom, itekako dobila na važnosti.

Obratiti pažnju

NFL ove nedjelje posjećuje London. Na Wembleyju će zaigrati Tampa Bay Buccaneersi (4-2) i Chicago Bearsi (3-3). Ovo je peta uzastopna godina u kojoj NFL igra službenu utakmicu u Londonu. Buccaneersima je ovo drugi put, a radi se o veoma važnoj utakmici. Bucsi su izjednačeni na prvom mjestu svoje divizije s New Orleansom dok Chicagu bježe Packersi i Lionsi, ali još uvijek želi ugrabiti jednu od dvije wild card pozicije u NFC-u. Ovo su, stoga, dva direktna konkurenta za doigravanje i ulozi će biti veliki.

Interesantan i važan dvoboj odigrat će se u Nashvilleu gdje Titansi (3-2) dočekuju Texanse (3-3) u borbi za prvo mjesto u diviziji AFC South. Zanimljivo je kako su Titansi posljednji u ligi u igri probijanjem iako za njih igra Chris Johnson, ponajbolji RB NFL-a koji jednostavno ne pronalazi pravu formu. Houston Texansi i dalje igraju bez svog najboljeg napadača, hvatača Andrea Johnsona koji se oporavlja od ozljede, a i dalje teško probavljaju činjenicu da su do kraja sezone izgubili najboljeg obrambenog igrača Maria Williamsa.

Pod pritiskom

Dodavač Arizona Cardinalsa, Kevin Kolb. Cardinalsi su uoči sezone doveli Kolba i od njega očekivali zaista mnogo. Obećavala je početna kemija između njega i hvatača Larryja Fitzgeralda, ali Kolb trenutno ima pet TD dodavanja i čak šest presječenih, a Cardinalsi su na omjeru 1-4. Ove ga nedjelje čeka obrana Pittsburgha, prva u ligi protiv dodavanja i Kolb odigrati najbolje što može ukoliko Cardsi žele izazvati Steelerse.

Prva linija obrane Lionsa. Detroit Lionsi uoči sezone slovili su kao obrana s ponajboljom prednjom četvorkom lige predvođenom odličnim linijašem Ndamukong Suhom. Suh i društvo uistinu su pokazali svoj potencijal, ali činjenica je da je obrana Lionsa tek 26. u ligi u zaustavljanju probijanja. Ove nedjelje veliki izazov predstavljat će im probijač Atlanta Falconsa, Michael Turner, koji je već zabio šest polaganja, a Falconsi svoj napad žele temeljiti upravo na njemu.

Monday night football

Tradicionalni okršaj ponedjeljkom ovog je tjedna rezerviran za Jacksonville Jaguarse (1-5) i Baltimore Ravense (4-1). Ravensi igraju vrlo dobro, ali još uvijek ima mjesta za napredak, osobito unutar protivničkih 20 yardi. Dodavač Joe Flacco ove sezone ima sedam TD dodavanja i četiri je puta presječen. Okosnica momčadi je probijač Ray Rice koji je jednako koristan i u igri dodavanjem. Obrana Ravensa prima najmanje poena u ligi (14,2 po utakmici) i nadaju se da mogu zaustaviti probijača Jaguarsa, Mauricea Jonesa-Drewa (treći probijač lige s 572 osvojena yarda).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 16:53
    ajmo san diegoo
    Obrisan korisnik