Automoto

Video: Poginuo Marco Simoncelli

Lovro Štrbinić • nedjelja, 23.10.2011.
Video: Poginuo Marco Simoncelli
Foto: EPA

Utrka za Veliku nagradu Malezije prekinuta je nakon dva odrađena kruga na stazi u Sepangu. Naime, tada je došlo do sudara Simoncellija, Edwardsa i Rossija nakon kojeg je prvonavedeni najlošije prošao zadobivši teške ozljede. Organizatori su uslijed tih događaj odlučili zaustaviti utrku, a Talijan je ubrzo u bolnici podlegao ozljedama.

Poslije dva kruga utrke u Maleziji došlo je do izlijetanja Marca Simoncellija, a u tom incidentu sudjelovali su još Colin Edwards i Valentino Rossi. Edwards je uz lakše ozljede napustio mjesto nesreće, Rossi je bio u stanju za nastavak utrke, dok je Simoncelli ostao ležati na stazi bez kacige koja mu je otpala. Ubrzo potom organizatori su izdali priopćenje:

"Utrka je prekinuta kako bi se liječnički tim usredotočio na pružanje pomoći Marcu Simoncelliju. U sadašnjim uvjetima na stazi ne može doći do nastavka."

Inače, Talijan se u uvodnim krugovima borio s Alvarom Bautistom za četvrtu poziciju, da bi potom izgubio kontrolu nad prednjim dijelom motocikla. Nalazio se potom u liječničkom centru kompleksa u Sepangu, no, nažalost, ubrzo su pristigle vijesti kako je preminuo podlegavši zadobivenim ozljedama.

Imao je 24 godine i bio je nadolazeća zvijezda svjetskog motociklizma. Osvojio je Europsko prvenstvo u klasi do 125cc, a 2006. je preselio u klasu do 250cc. Četiri godine proveo u Gileri, nakon čega je 2010. dobio priliku voziti u MotoGP klasi za Gresini Hondu. Prije tjedan dana ostvario je najbolji rezultat karijere osvojivši drugo mjesto u Australiji, a u 2012. godini je trebao biti jedan od kandidata za naslov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 12:06
    snimak nije za one slabijeg želuca!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 15:15
    r.i.p. majstore
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.10.2011. u 00:16
    Tragedija velika tragedija, šta se ovo događa..... R.I.P
    Obrisan korisnik
  • javasluk23.10.2011. u 23:29
    R.I.P. tužno, bolno, nenadoknadivo.... šteta jbg....
    javasluk
  • Vjeran23.10.2011. u 21:22
    R.I.P. Marco. Hvala ti za svu strast, beskompromisnost i atrakciju koju si unio u ovaj atraktivan ali opasan sport. Sad ganjaj motore po motodromima vječnosti.
    Vjeran