Nogomet

Jelaviću dosta tri minute za gol

Ante Zovko • nedjelja, 23.10.2011.
Jelaviću dosta tri minute za gol
Foto: Davor Sajko

Glasgow Rangersi apsolvirali su gostovanje kod Heartsa u 12. kolu škotske Premier lige pobijedivši 2:0, a u strijelce se, ušavši s klupe, upisao i Nikica Jelavić.

Zbog lakše ozljede hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić većinu utakmice u Edinburghu odgledao je s klupe. Međutim, nije mu trebalo mnogo vremena da se upiše u strijelce.

Utakmica je otvorena mnoštvom prilika s obje strane, a u 20. minuti Rangersi su odigrali brzu polukontru i poveli. Edu je proigrao Whittakera, ovaj pretrčava pola terena usput izbjegavši pet startova, ubacuje za Naismitha, a napadač zabija za 1:0 škotskog prvaka.

Domaćini su se uistinu trudili doći do izjednačenja, beskompromisno su napadali i pritiskali goste iz Glasgowa, ali malo im je to vrijedilo u 74. minuti.

Bocanegra prima loptu iz ubacivanja sa strane, prebacuje za Jelavića, a naš napadač volejom postiže drugi pogodak Rangersa, svoj sedmi ove sezone. Jelavić je ušao u igru samo tri minute prije toga.

Bila je ovo deseta pobjeda Rangersa koji još imaju dva remija i jedina su neporažena momčad u prvenstvu. S nova tri boda učvrstili su se na vrhu s 32 boda, devet više od drugog Motherwella. Celtic je treći s 19 bodova, ali i dvije utakmice manje od Rangersa.

Škotska premier liga, 12. kolo:
Heart of Midlothian - Glasgow Rangers 0:2
(Naismith 21', Jelavić 74')

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj24.10.2011. u 13:28
    a i ovaj celtic kak je počeo opet ništa od naslova
    Mihalj
  • Obrisan korisnik23.10.2011. u 16:20
    Nadovezo bih na ovaj naslov gore: Jelavicu dosta 3 minute za gol. Drago mi je, ali bi mi bilo jos draze da su mu 72.minute u Pireju bile dovoljne za jedan gol.
    Obrisan korisnik
  • Tonco23.10.2011. u 15:56
    dobar napadac, ali nisam siguran jeli on za prvu postavu repke...
    Tonco