Košarka

Nowitzki: "Opcije su otvorene"

Ante Zovko • nedjelja, 23.10.2011.
Nowitzki: "Opcije su otvorene"

MVP prošlog NBA finala, Dirk Nowitzki otkrio je kako će, ako lockout potraje i u 2012. godini, morati potražiti angažman u inozemstvu.

Prvu loptu u trećoj utakmici World Seriesa između Texas Rangersa i St. Louis Cardinalsa bacio je najkorisniji igrač prošlog NBA finala, Dirk Nowitzki. Kasnije je odgovarao na pitanja o svojim planovima.

U NBA-u je na snazi lockout, otkazana su prva dva tjedna regularne sezone, a kako dogovora vlasnika i igrača nema na vidiku, ugrožene su i utakmice do kraja kalendarske godine.

Zvijezda Dallas Mavericksa otkrila je kako se namjerava vratiti u Njemačku i trenirati s osobnim trenerom te čekati hoće li se nešto promijeniti u SAD-u.

"Vrijeme je za pravi povratak u rutinu. Moram opcije držati otvorenima, možda vidjeti što se događa u inozemstvu. Ako lockput ostane snažan, u siječnju i veljači definitivno moram nešto potražiti", rekao je.

Vlasnici NBA klubova i igrači tvrdoglavo drže svoje pozicije u pregovorima oko novog kolektivnog ugovora i drugih pitanja. Ni dolazak medijatora nije pomogao. "Svi smo se nadali da će se medijatorom nešto riješiti, a onda su pregovori nažalost propali. Nadam se da će se uskoro postići neko rješenje. Ali ne izgleda dobro", kaže Nowitzki.

Najbolji europski košarkaš još uvijek liječi srednji prst lijeve ruke koji je ozlijedio u drugoj utakmici NBA finala protiv Miami Heata. Obnovio je ozljedu na Europskom prvenstvu. Međutim, kaže, ne osjeća bol nego samo mora držati štitnik još četiri do šest tjedana.

Od Europskog prvenstva nije ni dirnuo loptu, ali se nije zapustio: "Održavao sam kondiciju, trčao, dizao utege. Ako sezona počne na vrijeme, mislim da ću biti spreman."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!