Automoto

Rossi: "Bio mi je poput mlađeg brata"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 24.10.2011.
Rossi: "Bio mi je poput mlađeg brata"
Foto: EPA

Smrt Marca Simoncellija potresla je svijet sporta, a svoju su nevjericu i tugu izrazili njegovi brojni kolege s motociklsitičkih staza...

Ovogodišnja Velika nagrada Malezije crnim će slovima ostati upisana u svijet MotoGP-a. Pod kotačima svojim konkurenata smrtno je stradao Talijan Marco Simoncelli, koji je zbog teških ozljeda vrata, glave i prsa preminuo u bolnici.

"Bio mi je poput mlađeg brata - snažan na asfaltu i drag u životu van staze. Nedostajat će mi", poručio je kratko Valentino Rossi. Mnogi su upravo Simoncellija vidjeli kao njegova nasljednika.

Španjolac Dani Pedrosa također je teško pronalazio prave riječi: "Ne može se mnogo toga reći poslije ovakve tragedije. Svi su u šoku. Često zaboravljamo koliko je ovaj sport opasan, a uz ovakvu smrt gubi se svaki smisao".

Casey Stoner, novopečeni prvak, više nije osjećao nikakvu potrebu za slavljem te se pridružio izrazima sućuti Simoncellijevoj obitelji.

"Šokiran sam i tužan Simoncellijevom smrću. Ovakvi događaji mogu vas podsjetiti koliko je život vrijedan. Osjećam se mučno i žao mi je", rekao je Stoner.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!