Nogomet

Jelavić: "Ključ je u zajedništvu"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 27.10.2011.
Jelavić: "Ključ je u zajedništvu"
Foto: Ivan Lacković

Sjajan niz Rangersa na gostujućim travnjacima traje već nekoliko mjeseci, a na njega se, nakon pobjede kod Heartsa, osvrnuo i Nikica Jelavić. Hrvatski reprezentativni napadač smatra da je ključ dobrih izdanja u zajedništvu među igračima i sjajnom momčadskom duhu.

Pobjedom nad Heartsom na Tynecastleu momčad Rangersa je došla do 13. uzastopne gostujuće ligaške pobjede. Niz koji je počeo u prošlom izdanju škotskog prvenstva zaista je impresivan, pogotovo kad se tome doda da su u spomenutim dvobojima primili samo jedan pogodak. Pobjedi u Edinburghu lijepim pogotkom je pridonio i Nikica Jelavić, prokomentiravši potom pobjednički niz.

"Uvijek je neugodno igrati kod Heartsa i osvojiti tri boda. No, mi smo pokazali momčadski duh i sjajan karakter i uspjeli u tome. Sad se moramo posvetiti sljedećem susretu protiv Aberdeena", mišljenje je napadača hrvatske nogometne reprezentacije koji posebno ističe sjajnu igru stoperskog para svoje momčadi.

"Uvijek je lijepo pobjeđivati, pogotovo kad ne primiš pogodak. Cijela ekipa je pokazala da smo zapravo jedna velika obitelji. Držimo se skupa, a pogotovo to vrijedi za središnje braniče Carlosa i Dorina", nastavlja Jelavić. Spomenuti stoperski par sačinjavaju Carlos Bocanegra i Dorin Goian, a Hrvat velike zasluge pripisuje i McGregoru.

Inače, napadač je proteklog tjedna imao problema s ozljedom koja ga je u ovom prvenstvenom ogledu prisilila da početak susreta odgleda s klupe. Ipak, nakon ulaska u igru zabio je sjajnim volejom iz prvog dodira lopte u dvoboju, a o tome je rekao sljedeće: "Prvi put sam dodirnuo loptu i zabio. Lagano i jednostavno! Bila je to sjajna lopta od Carlosa, a u početku sam mislio da bih je mogao primiriti."

"No, potom sam pomislio da sam preduboko i nije bilo lako odlučiti se na udarac iz prve. Imao sam mnogo vremena jer je branič bio iza mene, koncentrirao sam se na loptu i ispalo je briljantno", opisao je detaljnije pogodak bivši igrač Hajduka. Ovakva izdanja u klubu mogu veseliti i izbornika Bilića koji se nada da formu iz Škotske Nikica može prenijeti i u Tursku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2011. u 13:33
    otvorit ćemu se, mora, ako Bog da protiv Turske!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.10.2011. u 15:14
    Iako bih više volio da Celtic postane prvak Škotske to se neće desiti.Rangers s Jelavićem(ukoliko ga ne proda u Siječnju)sigurnoosvaja 4tu uzastopnu titulu.Jelaviću samo želim da konaćno uspije dati gol za Hrvatsku,čovjek daje sve što može na utakmicama HR reprezentacije ali mu jednostavno ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik