Zimski sportovi

Oilersi nanijeli Capitalsima prvi poraz

Vedran Babić • petak, 28.10.2011.
Oilersi nanijeli Capitalsima prvi poraz

Seriji Washington Capitalsa došao je kraj. Oni su na gostovanju u Edmontonu izgubili pa više nema neporaženih momčadi u NHL-u. Los Angeles Kingsi po drugi put u kratkom roku su nadjačali Dallas Starse, Pittsburgh i Ottawa su nastavili pobjedničku seriju, a u najefikasnijoj utakmici večeri Winnipeg Jetsi su pobijedili Philadelphia Flyerse...

Sjajni vratar Nikolaj Kabibulin ponovno je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Edmonton Oilersa. Washington Capitalsi, koji su prije ove utakmice bili jedina neporažena momčad u ligi, uputili su čak 16 udaraca na gol više od Oilersa (35-19, od čega 19-6 u trećoj trećini), no Kabibulin je držao svoju momčad na životu i utakmicu zaokružio s 34 obrane. Capitalsi su poveli već u šestoj minuti (Alzner), a Oilersi preokrenuli iskoristivši oba puta igrača više. U 19. minuti precizan je bio Hall, a u 33. Eberle.

S četiri utakmice više od Capitalsa, ali i samo jednom pobjedom više, Pittsburgh Penguinsi drže čelnu poziciju na Istoku. Poslije boljeg izvođenja kaznenih udaraca pobijedili su s 3:2 New York Islanderse. Prije dva dana isti suparnici su se susreli u New Yorku, a pobjednik je bio isti, samo drukčijim rezultatom (3:0). Islandersi su u Pittsburghu poveli 2:0 početkom posljednje trećine, Penguinsi ekspresno izjednačili, da bi na penale jedini pogodak postigao Malkin i tako osigurao svojoj momčadi petu uzastopnu pobjedu.

Prije pet dana Los Angeles Kingsi na svom su ledu s minimalnih 1:0 nadvisili Dallas Starse, a protekle noći na istom mjestu slavili su 5:3. Vodeća momčad Zapada na predah između prve dvije trećine otišla je s prednošću 1:0 nakon što je Daley uspješno realizirao igrača više. Iako su imali približno jednaki broj udaraca u nastavku, Kingsi su postigli tri pogotka, a Starsi ni jedan. No, gosti su došli na svoje kada su već u osmoj minuti posljednje trećine izjednačili na 3:3 preko Rydera i Nystroma. Ipak, Kingsi dolaze do pobjede drugim pogotkom Vojnova na utakmici i jednim Browna u posljednjim sekundama.

Columbus Blue Jacketsi i dalje su na samo jednoj pobjedi nakon što su izgubili u Buffalu 4:2 (43 obrane Sabresova vratara Jhonasa Enrotha), a Montreal Canadiensi slavili su u Bostonu. Toronto Maple Leafsi slavili su u Madison Square Gardenu kod Rangersa, a Ottawa Senatorsi su na Floridi kod Panthersa pogotkom Foligna dvije i pol sekunde prije kraja stigli do četvrte uzastopne pobjede. Pobijedili su još Phoenix Coyotesi, Nashville Predatorsi i Anaheim Ducksi.

I konačno, Philadelphia Flyersi i Winnipeg Jetsi odigrali su fantastičnu utakmicu s čak 17 pogodaka, a poslije 60 minuta igre radovali su se gosti (9:8), kojima je pobjedu donio Ladd 66 sekundi prije kraja.

NHL, četvrtak, 27. listopada: Boston Bruins - Montreal Canadiens 1:2, Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 4:2, New York Rangers - Toronto Maple Leafs 2:4, Philadelphia Flyers - Winnipeg Jets 8:9, Pittsburgh Penguins - New York Islanders 3:2 (SO), Ottawa Senators - Florida Panthers 4:3, Minnesota Wild - Anaheim Ducks 2:3, Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 5:3, Dallas Stars - Los Angeles Kings 3:5, Edmonton Oilers - Washington Capitals 2:1, Phoenix Coyotes - New Jersey Devils 5:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 19:56
    Upravo to, obje ekipe su pune mladih talenata, a Avsi još k tome imaju odličan golmanski par (Varlamov, Giguiere)! GO AVS GO!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 17:05
    naprijed toronto!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 16:08
    kakva utakmica flyersa i jetsa, jos pogotovo ako si to igra na kladionici...svako treci udarac je bia gol...stvarno utakmica za posteno se izivcirat...a sta se tice edmontona, buducnost pripada njima i avsima...samo ako ne pocmu neke glupe tradeove radit...
    Obrisan korisnik
  • greenhorn28.10.2011. u 15:29
    jos koju godinu nece doc na naplatu zadnja mjesta, al skoro, jako skoro
    greenhorn
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 15:27
    koji krš u Philadelphiji, bilo je 6:2 za jetse, flyersi povedu 7:6 i popuše 9:8 primivši gol minutu i pol prije kraja. lom živi. mislim da je to jedna od onih utakmica u kojima trener trazi treceg golmana
    Obrisan korisnik