Nogomet

Toplak: "Treba potvrditi status favorita"

Piše:Ivana Strahija • petak, 28.10.2011.
Toplak: "Treba potvrditi status favorita"
Foto: Martina Japundžić

Svi oni koji su prošli u četvrtfinale Hrvatskog kupa nadali su se da će im ždrijeb donijeti jedinog "preživjelog" drugoligaša, Vinogradar, no želja se ostvarila vinkovačkoj Cibaliji. Trener Samir Toplak za Sportnet komentira svoju sreću.

Nakon što je Cibalia bila bolja od Rudeša u osmini finala, trener Vinkovčana Samir Toplak za Sportnet je kazao kako se sad svi u ždrijebu nadaju Vinogradaru, no da će ga Cibalia i dobiti. Ispao je vidovit, pošto je Cibalia uistinu izvukla Mladinjane, no to nikako ne znači da će prolazak u polufinale biti lak.

"Svi smo htjeli izbjeći Dinamo i Hajduk, to nam je bilo najvažnije, a sigurno da smo zadovoljni time što smo dobili Vinogradar. Međutim, nismo mi u Vinkovcima sad euforični jer znamo da nas čekaju dvije teške utakmice", kazao je nakon ždrijeba Vinkovački strateg.

Vezane vijesti

No, Vinkovčani su sigurno favoriti pred drugoligašem: "Jesmo, no to treba i potvrditi na terenu", kaže Toplak. Slaven Belupo u tome recimo nije uspio, što trener komentira: "Bio je to slabi dan Slavena i bolji dan Vinogradara. Treba se međutim sjetiti da bi u deset utakmica tih dvaju klubova u osam sigurno slavio Slaven. No, to je Kup."

Toplak međutim ima razloga za zadovoljstvo: "U osam utakmica u kojima sam ja vodio Cibaliju, upisali smo šest pobjeda. Time sam zadovoljan, no još sam zadovoljniji time što je to sad igra mnogo bliža mojoj nogometnoj filozofiji."

Trenutno deseto mjesto tablice nikako nije krajnji cilj vinkovačke momčadi: "Pucamo na peto ili šesto mjesto, više od toga bi bilo malo previsoki cilj s obzirom na to da je bodovni zaostatak ipak dosta velik, a da su kod kuće ubilježena četiri poraza. Čeka nas utrka, ali mislim da možemo i petim mjestom dohvatiti Europu", objašnjava Toplak. Mogu i kroz Kup, ako uđu u finale, no o tome trener još nije spreman govoriti. Dosta je, smatra, spomenuti da će mu ovo biti treća sezona za redom da je ušao u polufinale Kup natjecanja, ako dakako Cibalija bude bolja od Vinogradara.

Osim zbog svoje momčadi i igre, Toplak je sretan i zbog podrške koju ima od Uprave: "Novi predsjednik je dobra osoba i čini mi se jako dobrim izborom za tu poziciju. No, još mi je bolja suradnja koju imam sa sportskim direktorom Pernarom, on je uistinu prava podrška i nezamjenjivi dio stručnog stožera", kaže trener Cibalije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 17:51
    Samo neka trpaju :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2011. u 16:53
    malo sreće i da konačno uzmemo tu "kantu"
    Obrisan korisnik