Zimski sportovi

NHL: Sharksima se ne vraća kući

Ante Jukić • subota, 29.10.2011.
NHL: Sharksima se ne vraća kući

Do četvrte uzastopne gostujuće pobjeda stigli su San Jose Sharksi, koji su noćas bili bolji od Detroit Red Wingsa. U preostalim dvobojima najjače hokejske lige svijeta pobjede su upisali Edmonton, Carolina i Calgary.

Detroit i San Jose prvi su međusobni dvoboj nakon slavlja Sharksa u drugoj rundi prošlosezonskog doigravanja dočekali u poprilično različitom raspoloženju. Red Wingsi su, nakon pet uzastopnih pobjeda na startu sezone, u posljednje dvije utakmice upisali dva teška poraza (7-1 u Washingtonu i 4-1 u Columbusu), dok su Sharksi u Joe Louis Arenu doputovali s tri uzastopna gostujuća slavlja, kojima su velikim dijelom ispravili "klimav" ulazak u sezonu.

Domaćini su poveli u 13. minuti utakmice, golom Henrika Zetterberga, jedinim u prvoj trećini. Na startu drugog perioda gosti iz Kalifornije su "okrenuli" preko Clowea i Marleaua, a onda je na scenu stupio još jedan Šveđanin u redovima Red Wingsa, Tomas Holmstrom, koji powerplay pogotkom izjednačava na 2:2. Kada se već činilo da će momčadi na drugi odmor otići u egalu, Joe Thornton je svojim drugim pogotkom sezone donio Sharksima drugo vodstvo na utakmici, pokazat će se na kraju i ključno. Isti igrač je 35 sekundi prije kraja pogodio praznu mrežu Red Wingsa, za konačnih 4:2.

Sharksi će prije povratka u San Jose odigrati još dvije utakmice "na strani", no sudeći kako igraju na ovoj gostujućoj turneji (četiri pobjede u isto toliko utakmica), sigurno nitko u klubu ne bi imao ništa protiv još malo dužeg izbivanja iz Kalifornije.

Pobijedi li i u iduće dvije utakmice, San Jose bi mogao nadmašiti pothvat Colorada, koji se noćas konačno vratio kući. U prvoj utakmici u Pepsi Centru nakon druge najuspješnije gostujuće turneje u povijesti kluba (šest pobjeda u sedam utakmica), Av'si su dočekali Edmonton Oilerse i - izgubili.

U dvoboju dvije najlošije momčadi iz prošle sezone, koje su ovaj međusobni dvoboj dočekale izjednačene na čelu Divizije Northwest s 12 osvojenih bodova, briljirao je Devan Dubnyk. Raspoloženi vratar Oilersa obranio je čak 40 udaraca domaćina i tako svojim suigračima trasirao put do 3:1 pobjede. Pogotke za goste iz Kanade postigli su Barker, Sutton i Smyth, dok je jedini strijelac za Av'se bio O'Reilly. Pobjeda gostiju još je vrednija ako se zna da su Oilersi noć ranije u Edmontonu odigrali tešku utakmicu protiv Washington Capitalsa, koju su također dobili.

Colorado će, tako, još malo morati pričekati na prvu domaću pobjedu u sezoni, no pogled na raspored otkrit će nam da je i to samo pitanje vremena. Momčad iz Denvera će, naime, čak 13 od narednih 17 utakmica odigrati u svom Pepsi Centru.

Domaći led noćas se pokazao velikim adutom Carolina Hurricanesa, koji su 3:0 slavljem protiv Chicago Blackhawksa prekinuli niz od tri uzastopna poraza. Ova utakmica još je jednom pokazala kako Blackhawksima nikako ne leži RBC Centar (samo jedna pobjeda u toj dvorani od 1999. godine), a na ovom "brojaču" već sada slobodno možemo dodati još jednu godinu, s obzirom da se Carolina i Chicago ove "regularne" sezone više neće sastajati. Strijelci za pobjedničku momčad bili su Brent, Sutter i Tlusty.

U posljednjoj utakmici večeri, Calgary Flamesi su na svom ledu s 3:1 nadvisili St. Louis. Zahvaljujući golovima Kostopoulosa i Horaka, domaćini su osam minuta prije kraja imali naizgled sigurnih 2:0, no samo 12 sekundi nakon Horakovog pogotka Steen je smanjio na 2:1 i unio nervozu u redove Flamesa. Sve dvojbe oko pobjednika pogotkom u praznu mrežu za konačnih 3:1 otklonio je Jokinen. Osim strijelca posljednjeg pogotka na utakmici, uspješnu je večer imao još jedan Finac u redovima Flamesa, Miikka Kiprusoff, koji je sjajnim obranama neutralizirao veliku dominaciju St. Louisa u udarcima na gol (29-18).

NHL, rezultati, 28.10.2011.: Carolina - Chicago 3:0, Detroit - San Jose 2:4, Colorado - Edmonton 1:3, Calgary - St. Louis 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2011. u 11:15
    Gazi Red Wingse!!!!! GO GO GO SHARKS!!!
    Obrisan korisnik