Ostali sportovi

Željezna zavjesa dočekuje Patriotse

Tomislav Viduka • nedjelja, 30.10.2011.
Željezna zavjesa dočekuje Patriotse

Heinz Field bit će poprište jednog od velikih rivalstava koje se najbolje ogleda u stilovima igre ovih dviju momčadi. Obrana na nivou legendarne 'Željezne zavjese' protiv visokooktanskog napada predvođenog igračem koji je definitivno najbolji izbor šeste runde drafta ikad.

Nedjeljni specijalitet

Ukoliko znamo da su Patriotsi i Steelersi u posljednjih deset godina predvođeni tandemima Brady - Belichick s jedne i Roethlisberger - Tomlin s druge strane među sobom podijelili čak pet Super Bowl naslova nećemo dugo dvojiti kako je pred nama prava poslastica. Iako se obrana Pittsburgha ove sezone poprilično razrijedila i više nije monstruozno učinkovita kao ranije, možemo očekivati kako će pritisnuti Toma Bradyja svime što imaju.

U isto vrijeme Brady u 'grad žutih ručnika' dovodi sastav koji još uvijek uspijeva dominirati na razini čitave lige. Teško je brojevima opisati na koliko raznih načina Patriotsi razgrađuju obrane protivnika i koliko je njihova mlada obrana napredovala od prošle sezone.

NFL raspored, osmi tjedan

Nedjelja, 30. listopada
Baltimore Ravens - Arizona Cardinals
Carolina Panthers - Minnesota Vikings
Houston Texans - Jacksonville Jaguars
New York Giants - Miami Dolphins
St. Louis Rams - New Orleans Saints
Tennessee Titans - Indianapolis Colts
Buffalo Bills - Washington Redskins
Denver Broncos - Detroit Lions
Pittsburgh Steelers - New England Patriots
Seattle Seahawks - Cincinnati Bengals
San Francisco 49ers - Cleveland Browns
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys

Ponedjeljak, 31. listopada

Kansas City Chiefs - San Diego Chargers

Slobodni: Falcons, Bears, Packers, Jets, Raiders, Buccaneers

Prognoza

S obzirom na rezultate koje su ove momčadi polučile ove sezone vrlo je lako pretpostaviti kako će Steelersima nedostajati čvrstine i to pogotovo u srcu obrane na mjestima linebackera. Čini se kako će upravo taj nedostatak suprotstavljen poznatom sustavu kratkih dodavanja biti prevelik hendikep domaćinima. Steelers 35% vs. Patriots 65%

U centru pozornosti

Dallas Cowboysi ove sezone već su nekoliko puta pokazali kako sirovi talent nije dovoljan te kako i koliko je psihološka priprema bitna za privođenje utakmica kraju. S druge strane, malo je reći kako su Eaglesi razočarali svoje navijače. Upravo ova utakmica mogla bi im biti posljednji vlak ukoliko žele zadržati šanse za doigravanje u vrlo izjednačenoj NFC East diviziji.

Prognoza

Koliko god se činilo da će zvijezde u zadnjoj liniji obrane Philadelphije morati proraditi u dogledno vrijeme, moglo bi se dogoditi da ipak ne budu dorasli stilu igre koji je prošlog tjedna pokazao Dallas. U isto vrijeme osrednja napadačka linija Eaglesa imat će izuzetnih problema sa obranom Roba Ryana i njenom perjanicom DeMarcusom Wareom. Eagles 40% vs. Cowboys 60%

Redskinsi su nakon uraganskog početka sa dodavačem Rexom Grossmanom počeli polako posustajati i upoznali tzv. mračnu stranu Rexa o kojoj već godinama pričaju navijači Chicago Bearsa. Upravo zbog toga već je zamijenjen na mjestu prvog dodavača, ali protiv Buffalo Billsa Washingtonu će trebati mnogo više od raspoloženog dodavača ukoliko žele poraziti jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone.

Prognoza

Uz već navedene probleme s dodavačima Washington vodi i bitke s ozljedama hvatača i ukoliko misle postići ikakav rezultat morat će efikasno probijati što se teško može očekivati protiv mladih i potentnih Billsa. Bills 75% vs. Redskins 25%

Obratiti pažnju

Mnogo se toga dogodilo u posljednjih tjedan dana, ali ništa u medijskom prostoru NFL-a nije zauzelo toliko vremena kao Denver Broncosi ili točnije njihov novi starter na mjestu dodavača Tim Tebow. Nakon čudesnog povratka protiv, u najboljem slučaju, loše momčadi Dolphinsa oko ovog junaka sveučilišne momčadi Florida Gatorsa digla se neviđena prašina.

Svi voditelji sportskih emisija, manje i više poznate osobe odjednom su se našli u klubu obožavatelja ovog dodavača. Iako možda za početak neće polučiti rezultate toliko vrijedne divljenja, pogotovo protiv jačih protivnika ukoliko nastavi davati sve od sebe na način na koji je to do sada činio epidemija Tebow-manije potrajat će još neko vrijeme.

U Minneapolisu se nakon razočaranja Donovanom McNabbom, koji već drugu godinu za redom mijenja momčadi i nikako ne pronalazi ritam van Philadelphije, probudio maleni tračak nade. Ime novaka koji je svojom smirenošću osvojio navijače je Christian Ponder i iako su Vikingsi poraženi u dvoboju sa, do sada nepobjedivim Packersima, mladi dodavač je ostavio izvrstan dojam. Svakako valja obratiti pažnju na njegov razvoj i mogućnost čitanja obrana koju je izvrsno pokazao protiv aktualnih prvaka.

Pod pritiskom

Poraz protiv osrednjih Jaguarsa Baltimore Ravensima donio je mnoge brige i ponovno naglasio sumnje koje njihovi navijači imaju kada je riječ o dodavaču Joeu Flaccu. Iako su i dalje snažna momčad sve češće se uz Flaccovu nekonzistentnost spominje i starost obrane koja pokazuje znakove trošenja i pomalo popušta u situacijama koje bi ranije znatno lakše rješavala. Iako ih se u prvih nekoliko tjedana po tko zna koji put guralo prema Super Bowlu morat će se znatno stabilizirati kako bi tamo dospjeli.

Monday Night Football

Kansas je napokon prošlog tjedna protiv Oaklanda pronašao ritam u napadu i svojevrsni 'X faktor' u obrani koja je čak šest puta presjekla dodavače Raidersa. U isto vrijeme momčad trenera Norva Turnera je u svojoj karakterističnoj maniri prosula gotovo sigurnu pobjedu protiv New York Jetsa pri tom ne postigavši ni jedan poen u drugom poluvremenu.

Prognoza

Ukoliko Turner i dodavač Phillip Rivers ne uravnoteže svoju momčad mogli bi se vrlo brzo naći u nezavidnoj poziciji u svojoj diviziji, a Chiefsi pak s druge strane moraju dokazati kako tri pobjede za redom nisu bile labuđi pjev već da se mogu nositi i s najboljim momčadima lige što Chargersi u svom najboljem izdanju svakako jesu. Chiefs 45% vs. Chargers 55%

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy30.10.2011. u 14:57
    iako ne igraju bajno ne mogu Cowboysi biti favoriti nikako protiv Eaglesa. pa to je jedan od najvećih rivaliteta u NFL-u i publika ima veliki utjecaj kada su momčadi ovako podjednake. a posebno je Philadelphia favorit jer dolazi nakon bye weeka, a Reid još nije izgubio tekmu nakon bye weeka... [više na forumu]
    danchy