Nogomet

Ištuk: "Moramo biti zadovoljni bodom"

Vedran Filipović • nedjelja, 30.10.2011.
Ištuk: "Moramo biti zadovoljni bodom"
Foto: Sandro Donda

Samir Toplak i Ivo Ištuk složili su se da je Rijeka momčad koja može biti sretnija s bodom. Gostujući strateg ušao je slavodobitno u press centar dok je Ištuk izgledao kao da su mu sve lađe potonule.

Riječka igra bila je kao iz onog filma o doktoru Jekyllu i gospodinu Hydeu. Predstava iz prvog poluvremena je jedna od najboljih ove sezone dok se u drugom poluvremenu nisu mogla napraviti dva-tri dodavanja bez greške. Naravno, i taj prvi dio daleko od nekih nastupa prošlih sezona, no Rijeka je kroz igru stvorila tri prilike za gol. Cibalia je dobro stajala na terenu i ostao je dojam kako je to bolja momčad od riječke. Samir Toplak posložio je odlično Nebesko plave, nije stoga ni čudno da Cibalia bila bliže pobjedi.

"Jako sam zadovoljan prezentacijom svojih igrača na terenu. Uvijek je teško igrati na Kantridi, ali mi smo pokazali da imamo dovoljnu kvalitetu za igrati lijep nogomet. Malo nas je presjekao taj gol, no u svlačionici sam uvjerio igrače da se možemo vratiti. Na koncu, nisam nezadovoljan bodom, ali smatram kako smo mogli i pobijediti. Domaćinu čestitam na fer i korektnoj igri te im želim puno sreće u daljnjem natjecanju", kazao je trener gostiju koji je, za razliku od domaćeg, imao i igrače s klupe koji su donijeli energiju ili mirnoću poput Vitaića.

Vezane vijesti

Usprkos poziciji na sredini MAXtv Prve lige Rijeka ima velikih problema, vidljivo je to i laiku. Jedan suigrač vrijeđa drugoga pred očima i ušima cijele tribine, neki igraju privatne utakmice dok neki nemaju s kim igrati. Ideja Ive Ištuka se nazire, prvih 45 zaista nije bilo loše, no ostatak... Tko zna kako bi utakmica završila da Datković nije jednu čistu loptu servirao gostima. No, to je cijena koju Rijeka mora platiti, uostalom, griješili su i iskusniji stoperi.

"Bili smo prisiljeni čuvati prednost drugo poluvrijeme, vidljivo je bilo da ne možemo dati drugi gol. Rekao bih da je Cibalia bila bolja i u prvom poluvremenu. Eto, mi smo pokušali sačuvati 1:0, no na kraju moramo biti zadovoljni i s jednim bodom", kazao je Ištuk te potom krenuo odgovarati na pojedinačna pitanja koja su se prvenstveno odnosila na dvojac Alferez - Križman.

"Mogao bih nastaviti nabrajati igrače koji su loše odigrali... Jednostavno nismo imali kvalitetu da igramo s ovim protivnikom. Alfereza sam izvadio jer nije odigrao - ništa. Pogodio je stativu nakon čega je igrao neku svoju utakmicu, raspravljao, pričao, čudio se, širio ruke. Nama ne fali napadač, nama fale - dva", svjestan je bosanskohercegovački stručnjak situacije koja bi bila još i gora da njegov sunarodnjak Salčinović nema "top" u nogama.

"Datković je pogriješio kod gola, ali to je cijena odrastanja. A gdje su ostali bili? Lisjak odbije loptu, a nas nigdje. Neuspjeh je odigrati neodlučeno kod kuće, no u ovom trenutku mi s ovim moramo biti zadovoljni", zaključio je Ištuk.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 11:54
    Ištuk, ti si idiot!!! Pa normalno da Alferez nije odigrao ništa kad je sam u napadu. Zašto nisi uz njega, umjesto onog telca Križmana (igrao u vezi do 70'min.), stavio visokog Mancea, da mu pomogne, da ga rastereti. Nije problem to što Alferez nije odigrao - ništa, nego je problem u tome što si ti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik