Zimski sportovi

Toronto ne posustaje

Krešimir Ferlak • nedjelja, 30.10.2011.
Toronto ne posustaje

Trinaest utakmica ponudila je subota, a valja istaknuti novu pobjedu Toronta, koji je kod kuće nadvisio Pittsburgh. Ottawa je stigla do nove pobjede nakon velikog preokreta kod Rangersa, dok je Vancouver nanio drugi poraz Washingtonu.

Odličan ulazak u sezonu za Toronto nastavljen je i protiv vodeće momčadi lige. Penguinsi su tri puta stizali vodstvo Maple Leafsa, ali za četvrti povratak ipak nisu imali snage. Domaćini su poveli sredinom prvog dijela, kada je udarac Diona Phaneufa u mrežu preusmjerio Mihajl Grabovski. Izjednačenje gostima donosi Matt Cooke, odmah zatim Tim Connolly zabija svoj prvi gol u dresu Toronta, a 2:2 nakon drugog perioda postavlja Chris Kunitz.

Clarke MacArthur je vratio prednost domaćinima u četvrtoj minuti trećeg dijela, izjednačio je Evgeni Malkin s dva igrača više, a onda je na dodavanje Connollya, svoj deseti pogodak sezone upisao prvi strijelac lige Phil Kessel. Torontu je ovo bila sedma pobjeda sezone, stigli su na drugo mjesto Istoka, tri boda iza Penguinsa.

Dvanaest minuta prije kraja utakmice, Rangersi su imali 4:1 protiv Ottawe, ali niti to im nije bilo dovoljno i Senatorsi su nakon dvije godine stigli do pete uzastopne pobjede. Madison Square Gardenu u dobrom svijetlu se predstavio Brad Richards s dva pogotka, a po jedan su za Rangerse još zabili Callahan i Gaborik. No, Senatorsi predvođeni Jasonom Spezzom se nisu predavali.

Spezza je zabio dvaput, a izjednačenje donosi Milan Michalek manje od tri minute prije kraja. Otišlo se skroz do penala, gdje je upravo Michalek donio nova dva boda za Ottawu. Jedina loša vijest za njih je ozljeda kapetana Daniela Alfredssona, kojeg je Wojtek Wolski pogodio u glavu, a Alfie se više nije vračao u igru.

Preokret su napravili i Vancouver Canucksi, koji su Washingtonu nanijeli drugi uzastopni, ali i sveukupno drugi poraz u sezoni. Capitalsi su imali 4:3 nakon dva perioda, uz dva gola Alexa Ovečkina, ali furioznim trećim dijelom, Canucksi su pobijedili 7:4. Po dva pogotka za Vancouver postigli su Alexander Edler, Chris Higgins i Maxim Lapierre.

Florida je pogotkom Jasona Garrisona dvije minute prije kraja s 3:2 odnijela bodove iz Buffala, a istim rezultatom San Jose je svladao Islanderse. Tu je odlučio Brent Burns u drugoj minuti produžetka. Pogodak Danya Heatleya bio je dovoljan da Minnesota pobjedi Detroit, a vratar Wilda, Josh Harding upisao je 36 obrana.

Montreal je kod kuće nadigrao Boston, kao i Philadelphia Carolinu, a dva pogotka za Flyerse zabio je Jaromir Jagr. Golom Vincenta Lecavaliera Tampa je dobila Winnipeg, a praznu mrežu sačuvao je i Pekka Rinne u 3:0 slavlju Nashvillea nad Anaheimom. Po dva pogotka postigli su Viktor Stalberg u pobjedi Chicaga nad Columbusom, te Radim Vrbata čiji je Phoenix nadigrao Los Angeles, dok je novu domaću pobjedu ostvario i Dallas protiv New Jerseya.

NHL, rezultati 29.10.2011.: NY Rangers – Ottawa 4:5 (SO), Buffalo – Florida 2:3, Toronto – Pittsburgh 4:3, Montreal – Boston 4:2, NY Islanders – San Jose 2:3 (OT), Philadelphia – Carolina 5:1, Tampa Bay – Winnipeg 1:0, Nashville – Anaheim 3:0, Minnesota – Detroit 1:0, Dallas – New Jersey 3:1, Chicago – Columbus 5:2, Phoenix – Los Angeles 3:2 (OT), Vancouver – Washington 7:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 14:53
    Bravo psine kalifornijske, jedite krepaline !!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 20:26
    i da - "Capitalsi su imali 4:3 nakon dva perioda, uz dva gola Alexa Ovečkina, ali furioznim trećim dijelom, Canucksi su pobijedili 7:4. Po dva pogotka za Vancouver postigli su Alexander Edler, Chris Higgins i Maxim Lapierre." Nije istina, Canucksi su imali 3:1, pa 4:3, onda su Capsi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 20:24
    Luda tekma canucksa, otvorilo se. Nadam se da je ovo početak uspona nakon standardno lošeg uvoda u sezonu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.10.2011. u 15:47
    otkad čekam playoff leafsa....a ove sezone već su mi neke fine novce donijeli :) GO LEAFS GO!
    Obrisan korisnik
  • greenhorn30.10.2011. u 15:08
    dosle budu stvari na svoje mjesto, ipak su klubovi odigrali u prosjeku 11 utakmica... budu se edmonton, toronto, florida i ini skoro nasli na odgovarajucim mjestima ;)
    greenhorn