Košarka

Prvi poraz Unicaje

Dino Brumec • nedjelja, 30.10.2011.
Prvi poraz Unicaje
Foto: Davor Sajko

Odigrano je peto kolo španjolskog košarkaškog prvenstva, a najvažnija vijest zasigurno je ta da nema više neporaženih momčadi jer je Unicaja, u kojoj igraju dvojica Hrvata, izgubila na gostovanju u Valenciji. Barcelona i Real Madrid ostvarili su gostujuće pobjede i tako nastavljaju natjecanje sa samo jednim porazom.

Bilbao je na svom terenu svladao Murciju rezultatom 95:80 i time ostvario svoju treću pobjedu ove sezone u prvom razredu španjolske košarke. Marko Banić postigao je 14 poena i tome dodao četiri skoka te je bio drugi strijelac svoje momčadi, nakon Jacksona koji je postigao 18 koševa.

Ante Tomić sudjelovao je u pobjedi svog Reala iz Madrida na gostovanju na Kanarskim otocima kod Gran Canarija. Završilo je 60:68, a Tomić je postigao četiri koša i tome dodao tri skoka u 13 minuta provedenih na parketu. Najbolji strijelac Reala bio je Rudy Fernandez koji je postigao 14 koševa.

Alicante je na gostovanju svladao Blusens Monbus 69:73, a Mario Stojić za svoju momčad postigao je osam koševa i tome je pridodao tri skoka. Dalibor Bagarić izgubio je sa svojim Valladolidom od Caje Laboral, a Dalibor je postigao dva koša i dodao tri skoka za šest minuta na terenu.

Unicaja je doživjela prvi poraz ove sezone na gostovanju u Valenciji, a Hrvoje Perić odigrao je dosta dobru utakmicu za poraženu momčad. U dvadeset minuta na parketu postigao je 12 koševa (uz šut 6/7) i uhvatio četiri lopte. Luka Žorić nije imao svoju večer te je u 17 minuta provedenih na parketu postigao četiri koša, a rubrike "skokovi" i "asistencije" kraj njegovog imena ostale su prazne.

Barcelona, Real Madrid, Unicaja i Alicante imaju svaki po jedan poraz i zasad drže prva četiri mjesta na ljestvici.

ACB liga, 5. kolo:
Joventut – Estudiantes 74:71
Fuenlabrada – Barcelona 56:66
Bilbao – Murcia 95:80
Cajasol – Manresa 76:65
Gran Canaria – Real Madrid 60:68
Blusens Monbus – Alicante 69:73
Valladolid – Caja Laboral 64:76
Valencia – Unicaja 75.62
Zaragoza – Lagun 77:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 09:29
    perić kad dobije minute, odigra vrlo dobro. ne znam zašto ga onaj čudni trener ne koristi više? pa protiv Pao-a u ateni je bio jedini, koji je nešto pokazao!
    Obrisan korisnik