Zimski sportovi

Hvala i dođite nam opet

Ante Jukić • ponedjeljak, 31.10.2011.
Hvala i dođite nam opet

U sve četiri noćas odigrane utakmice u NHL-u slavili su domaćini. Columbus, Ottawa, Colorado i Edmonton svojim gostima nisu ostavili ni mrvice.

Dvoboji Ottawe i Toronta uvijek su nosili posebnu draž, no ovog puta ontarijski derbi imao je dodatnu dimenziju, s obzirom da su veliki rivali noćašnji sraz u kanadskoj prijestolnici dočekali u odličnoj formi. Posebno se to odnosi na Senatorse, koji su s pet uzastopnih pobjeda "izbrisali" loš početak sezone, natjeravši tako mnoge stručnjake da, barem nakratko, "progutaju" svoje prognoze, koje su ovu momčad izbacile iz ozbiljnih kombinacija prije nego je sezona i počela.

Senatorsi su i protiv Maple Leafse iz "rukava" izvukli svoj najjači adut - igrača više. Powerplay pogocima Greeninga i Neila domaćini su okrenuli početno vodstvo Toronta (MacArthur), prije nego je Daugavins u osmoj minuti posljednje trećine, pokazat će se kasnije, definitivno prelomio utakmicu. Konačnih 3:2 svojim je drugim pogotkom večeri postavio MacArthur.

Pobjednički niz Senatorsa tako je produžen na šest utakmica, a njihove powerplay postale su još impresivnije. Momčad iz kanadske prijestolnice u ovoj je sezoni zabila već 12 pogodaka s igračem više, uz čak 31% iskorištenosti takvih situacija.

Još jedna kanadska momčad u velikom je naletu. Edmonton Oilersi su noćas upisali petu uzastopnu pobjedu, a do 4:2 slavlja protiv St. Louisa predvodio ih je dvostruki strijelac Ryan Smyth. Preostala dva pogotka za Oilerse postigli su Horcoff i Eberle, dok su za St. Louis pogodili Backes i Pietrangelo. Inače, ovo je sedma pobjeda Oilersa u sezoni, do koje su došli čak mjesec dana ranije nego je to bio slučaj lani.

Pobjeđivanje je na startu ove sezone prilično stran pojam za Columbus Blue Jacketse, no, tko zna, možda je upravo noćašnja pobjeda protiv Anaheima početak i neke njihove velike serije. U 3:1 slavlju Jacketsa nad Ducksima, strijelci su bili Nash, Johansen i Tjutin na pobjedničkoj, odnosno Ryan na strani poraženih gostiju iz Anaheima.

U posljednjoj utakmici večeri, Colorado je na svom ledu s 3:2 bio bolji od Los Angelesa. Gosti iz Kalifornije dvaput su u Pepsi Centru stizali prednost Avs'a, no nakon pogotka Duchenea povratka za Kingse više nije bilo. Bila je to prva domaća pobjeda Colorada ove sezone.

NHL, rezultati, 30.10.2011.: Columbus - Anaheim 3:1, Ottawa - Toronto 3:2, Colorado - Los Angeles 3:2, Edmonton - St. Louis 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 14:54
    Jadan ti li je oni koga Columbus pobijedi! GO GO SHARKS GO!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 12:23
    Napokon da su Avsi kod kuće dobili, oni i Oilersi će se ove sezone boriti za prvaka NorthWest divizije!
    Obrisan korisnik