Zimski sportovi

NHL: Morski psi potopljeni u New Yorku

Krešimir Ferlak • utorak, 01.11.2011.
NHL: Morski psi potopljeni u New Yorku

San Jose nije uspio ostvariti i šestu uzastopnu pobjedu na gostovanjima, što bi bio rekord kluba, zaustavljeni su u Madison Square Gardenu od probuđenih Rangersa. Druge dvije utakmice večeri riješene su nakon dodatnog vremena, Chicago je slavio u produžetku, a Winnipeg nakon penala.

Hokejaši San Josea se odlično osjećaju na gostujućem ledu ove sezone. Ostvarili su pet uzastopnih pobjeda, a prije povratka kući trebalo je još odraditi susret kod, u zadnje vrijeme neuvjerljivih, New York Rangersa. Ali, noćas su Rangersi bili goropadni i Morski psi su završili s punom mrežom golova.

Utakmicu su šakačkim obračunom nakon samo sedam sekundi otvorili Brandon Prust i Ryane Clowe, a niti na prvi pogodak se nije dugo čekalo. Igrala se peta minuta kada je pogodio branič Ryan McDonagh za vodstvo domaćih. Ono je udvostručeno pogotkom Dereka Stepana s igračem više deset minuta kasnije, a Sharksi se vračaju golom Joea Pavelskog na samom kraju perioda.

Gosti su sredinom drugog dijela stigli do izjednačenja nakon što je zabio Logan Couture, ali uslijedio je blitzkrieg Rangersa, koji u pet minuta postižu tri pogotka i odlaze na 5:2, a taj se rezultat do kraja susreta nije promijenio. Dva pogotka postigao je njihov kapetan Ryan Callahan, dok je jednog dodao Artem Anisimov.

Kapetan je bio zadovoljan pobjedom.˝Najveća stvar je ta da smo naučili iz pogrešaka od prošle utakmice. Ulaskom u treći period, nismo ništa mijenjali, igrali smo kako treba i zasluženo pobijedili˝, rekao je Callahan. Rangersima bi ova pobjeda trebala vratiti dio toliko potrebnog samopouzdanja, dok će Sharksi zasigurno vrlo brzo isplivati iz ovog poraza i nastaviti svojim poznatim putem pobjeda.

Vrlo uzbudljivu utakmicu odigrali su Chicago i Nashville. Gostujući Predatorsi su čak tri puta vodili, pa su do prednosti stigli i Blackhawksi, a na kraju je bilo najpravednije da pobjednika riješi produžetak. Tamo je pobjedu Chicagu donio Viktor Stalberg nakon sjajnog solo prodora i tako je mladi Šved drugu utakmicu zaredom bio junak Blackhawksa.

Regularni dio završio je 4:4, a posebno su se istaknuli Patrick Kane s dva gola i asistencijom s jedne strane, te Patric Hornqvist, koji je postigao dva pogotka za Nashville s druge strane. Za Chicago su još zabili Leddy i Bickell, a za goste Smith i Legwand, prije nego što je sve riješio Stalberg.

Još duže je trajala utakmica na Floridi, tamo su odlučili tek penali, a sretniji su bili Winnipeg Jetsi koji su uzeli dva boda. Tu smo također vidjeli preokrete. Naime, Jetsi su nakon deset minuta imali 2:0, golovima Evandera Kanea i Kylea Wellwooda. Jason Garrison ja smanjio do kraja prvog perioda, a do preokreta Panthersi stižu u trećem dijelu.

Glavni čovjek bio je Tomas Fleischmann koji je izjednačio početkom trećeg dijela, a dvije minute prije kraja donio je i vodstvo Floridi. Produžetak Winnipegu drugim pogotkom večeri donosi Kane pedeset sekundi prije kraja. Produžetak nije donio pobjednika, a na penalima su zabili Andrew Ladd i Wellwood, te je pobjeda ipak otišla u Winnipeg.

NHL, 31.10.2011.: NY Rangers – San Jose 5:2, Florida – Winnipeg 3:4 (SO), Chicago – Nashville 5:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 21:01
    Dobro je Sharksi, od 6 gostovanja 5 pobjeda i 1 poraz, izvanredan skor, sad se vraćamo u Shark Tank a što se tiče Rangersa ona narodna i mudra važi: ' I ćorava kokoš zrno pogodi'
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2011. u 11:44
    U Londonu se jede fish & chips, u New Yorku sharks & chips :)
    Obrisan korisnik