Tenis

Dodig bez rješenja za Wawrinku

Ivor Krapac • utorak, 01.11.2011.
Dodig bez rješenja za Wawrinku
Foto: EPA

Ivan Dodig nije prošao prvo kolo ATP turnira iz serije 500 u Baselu. Dodiga je na početnom koraku zaustavio domaći adut Stanislas Wawrinka, koji je slavio u dva seta, s po jednim breakom u svakom...

Otkako je u prvoj polovici kolovoza došao do osmine finala Masters 1000 turnira u Montrealu, s pobjedom nad Rafaelom Nadalom u drugom kolu, Ivan Dodig nije uspio spojiti dvije pobjede na istom turniru, a taj negativni trend nastavio se i na dvoranskoj tvrdoj podlozi švicarskog Basela. Na prvom ovotjednom koraku, treći hrvatski reket išao je na Stanislasa Wawrinku, 19. na svijetu, koji ga je ispratio iz ždrijeba sa 6:4 i 6:4.

Na putu do pobjede za koju mu je trebalo malo manje od sata i 30 minuta, 26-godišnji Švicarac slomio je svojeg hrvatskog vršnjaka uz dva breaka u meču. U prvom setu odlučujućim se pokazao Dodigov gubitak servisa u prvom gemu, nakon čega je Wawrinka zadržao tu prednost pritom spasivši jednu suparnikovu break-loptu u ostatku seta, dok je u drugoj dionici presudio Švicarčev break za 5:4, s Ivanovom pomoći uz dvostruku pogrešku na break-lopti.

Vezane vijesti

U drugom setu Dodig nije imao priliku za break, najbliže je bio kod 15:30 u šestom gemu, dok je na servisu za pobjedu kod 5:4 Wawrinka zaključio meč bez ikakvih poteškoća. Treći hrvatski reket se ovog utorka podjednako borio s vlastitim pogreškama koliko i s igrom suparnika, a tako nije mogao do iznenađenja.

Poslije ispadanja 26-godišnjeg Međugorca, jedini hrvatski adut u singlu u Baselu ostao je Ivan Ljubičić, koji će svoj prvi meč odigrati nešto kasnije u utorak. Čeka ga Francuz Michael Llodra.

ATP Basel, 1.11.2011., prvo kolo:
Wawrinka (Švicarska) - Dodig (Hrvatska) 6:4, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!