Zimski sportovi

Gostima "tri od tri"

Ante Jukić • četvrtak, 03.11.2011.
Gostima "tri od tri"

Najjača hokejska liga svijeta noćas nije ponudila puno utakmica, no zato uzbuđenja nije nedostajalo. Prvo ime večeri bio je Joffrey Lupul, koji nije imao previše razumijevanja za Martina Brodeura nakon njegovog povratka na led. Tešku večer proživio je još jedan veliki vratar, Ryan Miller.

Iako su Martin Brodeur (vratio se na led nakon tri tjedna izbivanja zbog ozljede) i suigrači uspjeli zaustaviti prvog strijelca lige, Phila Kessela, Toronto Maple Leafsi ipak su odnijeli oba boda iz Newarka. Devilsima se noćas "dogodio" Joffrey Lupul, koji je s tri pogotka u drugoj trećini odveo kanadsku momčad do konačnih 5:3 i već osme pobjede u sezoni.

Bio je to dvoboj u kojem su Devilsi neprestano "ganjali" vodstvo gostiju. Najprije je Zubrus neutralizirao vodeći pogodak Crabba, potom je Elias odgovorio na peti ovosezonski gol Grabovskog, a posljednji put domaćini su se u egal vratili sredinom druge trećine, kada je Clarkson pogodio se 3:3, samo minutu i pol nakon što se Lupul po prvi puta upisao u listu strijelaca. Još dok su navijači Devilsa proslavljali izjednačujući gol Clarksona, Lupul je zabio svoj drugi pogodak, vrlo brzo potom stigao je i treći, i utakmica je bila riješena. Ovim hat-trickom Lupul je vosezonski konto pogodaka povećao na osam, što ga je dovelo na četvrto mjesto ljestvice strijelaca.

"Nikome, pa tako ni Martinu Brodeuru, nije se lako vratiti na led nakon tolikog izbivanja. Tijekom prve trećine vidjeli smo da je malo nesiguran, pa smo u drugoj odlučili što je više moguće pucati po golu. Na kraju nam se to isplatilo", otkrio je nakon utakmice Lupul, koji ove sezone igra u zaista velikoj formi.

Ono što se Brodeuru dogodilo u drugoj trećini, Ryan Miller doživio je odmah na startu noćašnjeg dvoboja protiv Philadelphije. Jedan od najboljih vratara svijeta primio je čak tri pogotka (Couturier, van Riemsdyk i Hartnell) u uvodnih šest i pol minuta, zbog čega je ekspresno zamijenjen i poslan na klupu na "hlađenje". Sabresi su se nakon tog početnog šoka uspjeli oporaviti, no do preokreta nisu došli. Pogocima Sekere i Adama domaćin je tek ublažio poraz.

Savršenu večer za goste zaokružili su Phoenix Coyotesi, uvjerljivim 4:1 slavljem u Denveru. Dvostruki strijelac za momčad iz Arizone bio je Radim Vrbata.

NHL, rezultati, 02.11.2011.: Buffalo - Philadelphia 2:3, New Jersey - Toronto 3:5, Colorado - Phoenix 1:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 14:11
    Noćas pingvini na meniju. Go sharks
    Obrisan korisnik