Automoto

Posljednja utrka Lorisa Capirossija

Lovro Štrbinić • četvrtak, 03.11.2011.
Posljednja utrka Lorisa Capirossija

Nadolazećeg vikenda na rasporedu je posljednja utrka sezone u ovogodišnjem MotoGP kalendaru, a ona će ujedno biti i posljednja u karijeri za Lorisa Capirossija. Poslije 22 godine Talijan će se u Valenciji oprostiti od profesionalne karijere u svom 328 nastupu.

Ove nedjelje u Valenciji je na rasporedu posljednja utrka sezone u Svjetskom prvenstvu MotoGP klase, a osim što će na njoj svi vozači odati počast tragično preminulom Marcu Simoncelliju, bit će to i posljednji put da će se na startu naći Loris Capirossi, vozač Pramac Ducatija koji je odlučio zaključiti svoju bogatu karijeru.

"Bit će teško u paddocku bez Marca, svima će nedostajati. Nikom se ne ide na stazu, ali moramo to odraditi za njega i sve ljubitelje ovog sporta", osvrnuo se Talijan na utrku koja će biti 328. u njegovoj karijeri dodajući potom: "Bit će ovo moja posljednja utrka, a ja još uvijek ne znam što će mi prolaziti kroz glavu tijekom nje. Želim samo odraditi najbolji mogući posao."

Poslije 22 godine Capirossi će tako u zasluženu mirovinu, a na njegove riječi nadovezao se i momčadski kolega Randy de Puniet: "Dijelim Lorisove misli. Bit će zaista teško u Valenciji bez Marca, ali dio našeg posla je nastavak ovoga. Pružit ću sve od sebe kako bi završio sezonu sa što boljim rezultatom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!